Bicepszét feszegeti

Már a választás délelőttjén hülyét csinált magából: harsány nyilatkozatban fenyegette meg Áder János államfőt, eszébe ne jusson kormányalakítási megbízást adni a Fidesznek.

2019. 09. 19. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nappal azután, hogy Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy a kormánypárt azért vegzálja rendőrökkel az aktivistáikat, mert az ellenzéknek „érdemi esélye van” a közelgő voksoláson, a minap már nyílt levelet intézett a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. „Válasszon: lemond, bocsánatot kér a budapestiektől, illetve visszavonja a budapestieket megfenyegető, megzsaroló szavait” – feszegette bicepszét a megizmosodott Karácsony aspiráns Gulyás Gergelynek, aki „az elmúlt napokban több alkalommal megzsarolta és megfenyegette a budapestieket”. Karácsony szerint.

Meg lehet érteni hősünk indulatait, szegényt állandóan elkerüli a sikerélmény. (Karácsony az SZDSZ-ben kezdte, az LMP-ben folytatta, támogatta Bajnai Gordont, aztán hátat fordított az LMP-nek, rövid ideig összeborult az Együtt felekezettel, később Botkával parolázott. Ő úgy mondja: „kompromisszumkereső” típus.) Az első kudarc még 2011 őszén érte, egy időközi választáson húztak csörgősipkát a fejére: nagy csinnadratta után 6,45 százalékot szerzett – a fideszes győztes 58,45-öt. És ugye a folytatás…

Másfél éve sincs, hogy Gergő, úgy is, mint az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, kijelentette: másnap biciklivel fog új munkahelyére, a Miniszterelnöki Hivatalba kerekezni, csak figyeljünk erősen. (Figyeltünk, de nem láttuk arra bringázni.) Már a választás délelőttjén hülyét csinált magából: harsány nyilatkozatban fenyegette meg Áder János államfőt, eszébe ne jusson kormányalakítási megbízást adni a Fidesznek, ha az nem kap relatív többséget. A poén ismert.

Jónak ígérkezik az idei Karácsony-show is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.