Tömegiszonyos polgármester

A városvezér azzal magyarázta a létesítményfoglalást, hogy tömegiszonya van. Ha ő bárhol megjelenik, ott rögtön afféle fogadóóra lesz, az emberek megállás nélkül kérdezgetni kezdik.

2020. 01. 11. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megosztó személyiség Ózd jobbikos polgármestere. Ki színes figurának tartja a harminchárom éves Janiczak Dávidot, ki sötétnek. Most, hogy a mozgalmas ember wellness-szenvedélye miatt másfél órára kiürítették a városi uszodát (barátnőjével kettesben kívánta használni az objektumot), főképp utóbbiak hangját hallani. (Idézni nem fogok tőlük, némi fantáziával elképzelhető.) A városvezér azzal magyarázta a létesítményfoglalást, hogy tömegiszonya van. Ha ő bárhol megjelenik, ott rögtön afféle fogadóóra lesz, az emberek megállás nélkül kérdezgetni kezdik. Azért döntött a bérlés mellett, hogy nyugta legyen a jakuzziban.

Bizony, terhes tud lenni a népszerűség. Adódik a kérdés: miért épp ezt a mozgalmas pályát választotta Janiczak? Elszegődhetett volna például költőnek is, hisz közismert, hogy rímfaragással is foglalkozik. Verseiből most nem idézek, a múltkor már megtettem – egyik nászra hívó himnuszából emeltem be pár zengzetes sort. (E témakörben egyébként prózát – hangos anyagot – is készített már a polgármester, ám azt csak kocsisberkekben terjesztik.) Az erotikus megközelítés egyébként mindig közel állt hősünkhöz. Előfordult például, hogy saját félmeztelen fényképével illusztrált posztot tett ki az oldalára e magyarázattal: „Ruha nélkül épp olyan vagyok, mint bárki más. Amint a képen is látják, ember vagyok.” (Egy kommentelő pontosított: Előember.)

Hogy kerek legyen a Janiczak-portré, a tömegiszonyos polgármester tavaly tavasszal, az országgyűlési választás előtt az írta közösségi oldalán: „Ha Jobbik-kormány lesz, én valami államtitkár leszek.” Akkor is befürdött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.