Vörösök

A kétségbeejtő Dániel Péter után most egy bizonyos T. Edit öntötte le vörös festékkel Horthy Miklós mellszobrát.

2020. 07. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint annak idején a kétségbeejtő Dániel Péter ügyvéd, most egy bizonyos T. Edit öntötte le vörös festékkel Horthy Miklós mellszobrát. A belvárosi Hazatérés temploma bejárata előtti magánterületen kivitelezett hét végi attrakcióban nemcsak a szobor, de a templomlépcső és az ajtó is megrongálódott, mert a tüzes asszonyka a műtét végén a teljes festékdobozt a bejárathoz vágta. Igazi anarchista nem végez fél munkát. A hamar lefülelt dobóatléta büszkén, szinte kérkedve tett közzé Facebook-oldalán bizonyító erejű fényképeket – még saját, vörös festékes kezét, sőt a festékvásárlást igazoló nyugtát is megörökítette. Ars poeticája szintén orvosért kiált: „Sem Horthy Miklós bűneivel, sem Horthy István bűntudatával nem vagyok hajlandó azonosulni. Követelem, hogy az Orbán-kormány költözzön Székelyföldre. Le a székely zászlót a Parlamentből. Köztársaságot újra.” (Gondolom, Editke azt reméli – talán nem is alaptalanul –, ezek után a hazai ellenzék okvetlenül a hóna alá nyúl, mint annak idején a kiskunfélegyházi Nagy Trágár Blankának.)

Természetesen nem Horthy itt a lényeg, hanem a balhé. Balhét mindenáron! Zavarost, ahol halászni lehet!

Vegyük észre, lelkes anarchisták itthon is meg akarják honosítani a tengerentúli elvadult állapotokat. Nemrég a Szabadság téren nagyjából ezren vettek részt egy ezt bevezetni szándékozó fesztiválon. Főképp nálunk tanuló külföldi diákokból, alighanem Karigeri fővárosi szavazóiból verődött össze a provokatív gyülekezet (importálni kellett őket is, mint a budapesti Pride-riszálókat) – de így sem jött össze a balhé. Most meg ez a bősz, festékes asszonyka próbálkozott. Nem adják fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.