Utat mutatott. Zsákutcát

Lánglelkű javaslatcsomaggal állt elő Szabó Tímea, de a komisszár asszony tegnap tokkal-vonóval visszavonta az ötletcsomagját.

2020. 10. 30. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánglelkű javaslatcsomaggal állt elő hétfőn a parlamentben Szabó Tímea, a kormányra készülő Párbeszéd társelnöke. A járványhelyzettel kapcsolatos ötletförgetegben jól megfért a szamárság az épületes ökörségekkel – egyszerre volt párbeszédesen bárgyú és szabótímeásan agresszív. A legnagyobb visszhangot kiváltó rész, a nyugdíjasok kitiltása a tömegközlekedésből kezdetű passzus lényege: az idős emberek maradjanak veszteg az ülepükön, felejtsék el a villamosozást, buszozást. No, lett is mindjárt jókora lárma!

Még saját tábora is kifütyülte a bősz honanyát, sőt maga Hont András, a kriptoliberális HVG frontembere is beszólt a zabláját veszített delnőnek, mondván, az idősek alighanem Karácsony Gergelynek tudnák be a bomlott ötletet – legalább a saját soraikból kikerülő főpolgármester érdekeit vegyék már figyelembe! (Itt jegyzem meg, a Momentum sem szívbajos a nyugdíjasokkal. Egyik visszamaradt szellemóriásuk, Kádár Barnabás például nemrég azon merengett, nem érti, miért kapnak szavazati jogot az idősek, amikor fél lábbal már a sírban vannak; választani itt vannak ők, fiatal, tápos harcosok.)

A Párbeszéd-ötletek közül nekem egyébként legjobban az otthoni munkavégzést szorgalmazó javaslat tetszett. (Egy kommentelőnek is: „Elképzelem az otthon dolgozó BKV-ellenőrt, aki jegyeket, bérleteket kér a családjától. Vagy a közlekedési rendőrt, aki a látogatóba érkező anyósától elveszi a jogosítványát stb…”)

A történet slusszpoénját is az egyszázalékos párt szolgáltatta: a komisszár asszony tegnap tokkal-vonóval visszavonta az ötletcsomagját. (Most nem sikoltozott.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.