Harcra kész

Hogy ki ne essen a ritmusból, pénteken is mocskolódott egy sort közösségi oldalán Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

2021. 02. 27. 6:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy ki ne essen a ritmusból, pénteken is mocskolódott egy sort közösségi oldalán Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje. „Sokan tartanak attól, hogy 2022 után Orbán Viktor és bűntársai mindent meg fognak tenni azért, hogy akadályozzák az új kormány munkáját, kimenekítsék a vagyonukat és eltüntessék az elmúlt évtized hatalmas lopásainak bizonyítékait. De mi ebben nem akadályt, hanem feladatot látunk.” Tudjuk! Merjük! Tesszük! (SZDSZ-es választási szlogen 1990-ből – megvan?)

Lenne két észrevételem. 1. Miért akadályozná meg 2022 után Orbán Viktor az új (ötödik Orbán-) kormány munkáját? Marhaság. 2. „Bűntársnak” a bíróság által jogerősen elítélt bűnözőt nevezzük (még a gyanúsított sem bűnöző). Ezt nem tudja a jogot végzett Fegyőr? Aki viszont gyanúsított hivatalos személy elleni erőszak bűntettében (füstbomba „ejtése” rendőrökre, bizony). „A célunk – folytatódik a tápos legény programbeszéde –, hogy bizonyítsuk, jogállami eszközökkel élve felelősségre lehet vonni azokat, akik megkárosították a magyar államot. […] Üzenjük azoknak, akik most még azt hiszik, bármit megtehetnek, bármennyit lophatnak – felelősségre fogjuk vonni őket.”

Hősünk látni valóan remekül érzi magát a felszabadító/leleplező szerepben. Kár, hogy arról mukkot sem ír, mi van komálósával, Dan Barnával, akit a román elnökválasztáson oly lelkesen támogatott (a magyar jelölt ellenében). Azt beszélik, Dan Barna szegények és fogyatékkal élők felzárkóztatására szánt pénzt – hatmillió eurót – tett zsebre. Neki is beolvasott Fegyőr nyomozó?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.