Inkább a halál?

A kínai vakcinát szapuló ellenzéki akciók közül is kiemelkedett a DK-s orvospolitikus Komáromi Zoltán minapi kijelentése az ATV stúdiójában.

2021. 03. 01. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai vakcinát szapuló ellenzéki akciók közül is kiemelkedett a DK-s orvospolitikus Komáromi Zoltán minapi kijelentése az ATV stúdiójában. A műsorvezető fölvezetésére, miszerint „a kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség, és ezzel tényleg nehéz vitatkozni”, a Gyurcsány-párti szakértő ekképp válaszolt: „Én vitatkozok.”

Több idézetet nem érdemel az az ember, aki szerint még a betegség (és a vele jegyben járó halál) is jobb, mint a kínai vakcina.

Ennél dörzsöltebben szapulja a kínai oltóanyagot a Hírklikk által megszólaltatott Kökény Mihály. A szocialisták egykori ágyszámleépítő minisztere azt mondja, üzleti, sőt politikai érdek áll a Sinopharm-vakcina állami hátszele mögött. „Lehet, hogy most rögtön nem kell fizetni érte, de elképzelhető, hogy hitelkonstrukciókon vagy barterüzleteken keresztül az unokáinknak kerül majd sokba. Magyarországon olyan vezetés van, amelyik mindenáron meg akarja mutatni, hogy különb, okosabb és zseniálisabb, mint Brüsszel, és ezt a kínaiak nyilván kihasználják, hiszen érdekük, hogy megbontsák az uniót.” Pár hónapja ugyanő a brüsszeli Politicónak azt nyilatkozta, az a tény, hogy Magyarország orosz vakcinát is szeretne vásárolni, jól mutatja, hogy Orbán Viktor „lojális” Putyin elnök irányába. (Mondta ezt az a Kökény, akinek a nagyapja 1919-ben népbiztosként jeleskedett.)

Mindeközben Dobrev Klára azon sopánkodik, hogy a magyar kormány „nem hívja le” a nyugati vakcinák nekünk járó részét. Ami persze – ezt Gyurcsányné is tudja – csúsztatás. A beszerzés nem „lehívással” történik, ráadásul nem az Orbán-kormány felügyeli, hanem a Klárika által majmolt Brüsszel. A többi stimmel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.