idezojelek

Maga esett bele

Ujhelyi szerint demokratának lenni annyi, mint harangozni. Szerintem Ujhelyiéknek harangoztak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A magyar egészségügyről kesergett közösségi oldalán az MSZP EP-képviselője, írásához fotót is mellékelt: „A kormány persze csak tolja a hazug propagandát, de a valóság az, hogy általános ellátási bajok vannak az egészségügyben.” A bejegyzés szépséghibája (a Vadhajtások.hu szúrta ki), hogy a kép nem idehaza, hanem egy lepukkant thaiföldi kórházban készült. Vagyis a hazugságról szavaló szerző, Ujhelyi István maga „tolja a hazug propagandát”. Igaz, nincs ebben semmi meglepő, az ellenzéknél napi gyakorlat a kamukép, kamuhír, kamuriport. Elég csak a bülbülszavú Korózs Lajos „nagyszerű asszonyára”, az álmentő Athinára gondolni. (Kórházi „illusztrációval” legutóbb az LMP-s Schmuck Erzsike bukott meg, ő az oroszországi Balashikha szakadt rendelőjének folyosóját „magyarosította”.)

Ismert, brüsszeli demokrataként Ujhelyi megkerülhetetlen feladatának tartja, hogy hetente megkongassa a harangokat, ugyanis „veszélyes irányba tart az ország”. Minderre a miniszterelnök egyik tusványosi beszéde ébresztette rá a piros fejű embert: „Ekkor fogadtam meg, hogy minden héten emlékeztetni fogom a közvéleményt.” (Önmagáról, „műhelytitkairól” nem szokott írni a szerény harangozó, azt se tudhatjuk például, hogyan keveredett bele a szegedi parkolásibérlet-balhéba, ahogyan a Szeviép-botrányról sem ejtett még szót.) Előfordult, hogy hősünk Orbán Viktor egyik strasbourgi beszéde után „harangozott”: teátrálisan széttépett néhány, a nemzeti konzultációról szóló levelet – lássák csak a tévénézők, hogy a karakán magyar szoci idegenben is köpködi a hazáját. Ujhelyi szerint demokratának lenni annyi, mint harangozni.

Szerintem Ujhelyiéknek harangoztak.

(Borítókép forrása: MTI/Soós Lajos)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Ursula, a nő!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.