idezojelek

A ló túloldalán

Orbán Viktoron keres fogást most éppen a bukott balliberális médiamunkás, Bánó András.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Orbán Viktoron keres fogást Bánó András a Hírklikk.hu-n. A kormányfő azon kijelentésével nincs kibékülve, amely Mihail Gorbacsov moszkvai búcsúztatása kapcsán hangzott el: – Sok minden kellett ahhoz, hogy vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk meg a kommunizmustól. „Tudjuk, hogy a Fidesznek nincs ínyére, hogy ezt a fontos lépést nem ők harcolták ki – írja Bánó. – Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy »ruszkik, haza«, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt.”

Tudom, Bánónak sincs ínyére, de jobb, ha tudja: Orbán Viktor nem mondta a Hősök terén, hogy »ruszkik, haza«. (Hacsak ki nem szedték a beszédéből valami „bánós” musztertrükkel.) Ezt mondta: „Olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről.” Az sincs a szerző ínyére, hogy a miniszterelnök „nem tartotta érdemesnek” meghívni a moszkvai magyar delegációba Németh Miklós exkormányfőt, „akinek oroszlánrésze volt abban, hogy kimentek a szovjetek”. (Vajon miért kellett volna Orbánnak együtt tisztelegnie a diktatúra utolsó miniszterelnökével?) A dátumokkal is hadilábon áll a kekec kolléga. Már „letárgyalt dolog” volt a szovjet kivonulás? Frászt.

A „letárgyalás” – az elvi megállapodás – 1990. január 9-én Szófiában született meg, a két külügyminiszter pedig 1990. március 10-én írta alá Moszkvában az egyezményt. (A többi stimmel.) Persze értem én, Bánó bagatellizálná az ifjú Orbán Viktor Hősök terei beszédét. Nem volt abban semmi pláne… Mintha nem tudná, 1989. június 16-án még diktatúra volt idehaza munkásőrséggel, politikai rendőrséggel, kétszázezres „ideiglenes” megszállóval. Hazug sajtóval.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Bánó András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Egy szabadkőműves önleleplezése

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valóság a patrióta erőket segíti

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Légy önmagad, Európa!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.