idezojelek

Egy balsorsszakértő

Még szerencsénk, hogy nekik konkrét javaslatuk van a magyarság problémájára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Szegény Magyarország képtelen feldolgozni balsorsát. Képtelen megérteni, hogy a huszadik századi urai – mostohaapái, ha úgy tetszik –, Horthy és a Kádár bántalmazó szörnyetegek voltak, gusztustalan pokolfajzatok” – kesereg közösségi oldalán Péterfy Gergely író. Még szerencsénk, hogy neki konkrét javaslata van a magyarság problémájára: „Le kéne kattanni a múltról és a jövőre kellene koncentrálni – ja, hogy azt épp most lopták el a magyarok orra elől? Micsoda pech.”  

Nem árt tudni, hogy Péterfy ötletgazda néhány éve az Orbán-diktatúra elől Olaszországba menekült, azóta onnan hirdeti az igét.

 Szerinte ugyanis itthon agresszív a légkör, a gyűlölet úgy terjed itt a levegőben, mint a vírus. „Kiszorultam az állami irodalmi támogatásokból is, és eszemben sincs beállni a sorba és ezeknek kuncsorogni – magyarázta. – Az emberben felgyűlnek a keserűségek a rendszerrel szemben.” Persze az is lehet, hogy ő sem tökéletes, hiszen évekkel ezelőtt elárulta, nem tartja magát rokonszenves embernek. „Annyira hedonista vagyok, hogy ha valamiben nem nyerek élvezetet, nem találok örömöt, akkor kidobom az ablakon.”

Író úr a hazaszeretettel is így lehetett.  

Mostani bejegyzésének legékesebb részét (nagyobb baromságot régen olvastam) szó szerint idemásolom: „Erről az egész Horthy-ügyről, az egész szemfényvesztő ármánykodásról, ami Magyarországon most folyik, egyetlen mondat visszhangzik már napok óta a fejemben: azok a népek kénytelenek a múltjukkal foglalkozni, amelyeknek nincs jövőjük.”
Nekem meg az jár a fejemben, miért akarják ezek a Péterfyk a múltat végképp eltörölni?

Borítókép: Péterfy Gergely író (Forrás: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.