idezojelek

Kórkép

A rutinos, még a klasszikus uborkagörbület-rendeleten edződött olvasó nem lepődik meg a hír hallatán.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Litvánia a legújabb uniós szankciócsomag részeként javasolja a fűtőtestek, gombostűk és varrótűk Oroszországba irányuló exportjának betiltását, sőt a szimpla szegekét is, írja az Eurobserver. Putyinnak annyi.

A rutinos, még a klasszikus uborkagörbület-rendeleten edződött olvasó nem lepődik meg a hír hallatán. A tervezett rendelet jól illeszkedik abba az évek óta tartó elmebeteg kabarésorozatba, amely nélkül elképzelhetetlenek a brüsszeli hétköznapok. Felgyorsult világunkban a degeneratív változások is felpörögtek. Tavaly például a holland Frans Timmermans azt javasolta az unió lakóinak, hogy mosás helyett ezentúl csak szellőztessék ki a ruhákat, az éppen elég. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöldátállásért felelős bizottsági alelnök szerint a lakosságnak ki kell vennie részét az Oroszország elleni fellépésekből. (Többen viszont azt javasolták, inkább Mr. Timmermans dohos fejét kellene kiszellőztetni.) Mindeközben az Euró­pai Bizottság rovaralapú proteineket és húspótlékokat ajánl fogyasztásra. A kreatív gyülekezet – a brüsszeli hangyások – szerint éppen itt az ideje változtatni elavult étkezési szokásainkon. A nemrég kidolgozott F2F-stratégia a környezetbarát, rovaralapú proteineket állítaná a táplálkozás középpontjába. Bogarasok előnyben.

Azon már nem is csodálkozik az ember, hogy Ylva Johansson, az Euró­pai Bizottság svéd belügyi biztosa – miközben Ursula von der Leyen elnök épp Az unió helyzete című beszédét tartotta – elmélyülten forgatta kötőtűit a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának.

Karácsony közeleg – ha tartanak még olyat Brüsszelben…

Borítókép: Uniós zászlók az Európai Bizottság székháza, a Berlaymont-épület előtt Brüsszelben 2023. március 21-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.