idezojelek

Újpest visszatért

Nagyon vártuk már ezt a napot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 02. 07. 4:59

Kedd délután aláírták az Újpest FC eladásáról szóló dokumentumokat. Az eddigi belga tulajdonos, Roderick Duchatelet április végével távozik a csapattól, amelynek új tulajdonosa a Mol-csoport lett.
Nagyon vártuk már ezt a napot.

2011-ben, amikor Duchatelet megvásárolta a sokszoros bajnok és kupagyőztes lila-fehér futballszakosztályt, sokan a hagyományok folytatóját remélték benne, ám csakhamar kiderült, nincs igazán komoly célja a csapattal; a tehetséges játékosokat eladta, helyettük másod-, harmadosztályú futballistákat vásárolt a földgolyó legkülönbözőbb részei­ből. A csapat ennek megfelelően egyre lejjebb került a tabellán, nemegyszer a bent maradásért kellett küzdenie. Duchatelet egyetlen figyelemre méltó „teljesítménye” az volt, hogy 2017-ben a klub címerét lecserélte egy vécédeszkára emlékeztető grafikára, fütyülve arra, hogy ezzel az egyik legpatinásabb (1885-ben alapított) sportegyesület futballistáinak, szurkolóinak, sőt egész Újpestnek a lelkivilágába nyúl bele. Az a tiltakozó levél sem zavarta, amelyet másfél száz ismert „lila” írt alá, olimpiai és világbajnokok. Wintermantel Zsolt korábbi újpesti polgármester ezt írta a belga tulajról: „Teljesen világos, rombolni akar! Rombolni közösséget, rombolni jelképet, rombolni tradíciót!”

No, ennek lett most vége.

Szegény újpestieknek a mostani polgármesterükben sincs sok örömük. A Momentumból a DK-ba igazolt Déri Tibor is csak a romboláshoz ért. (Már az első költségvetést kilencmilliárdos hiánnyal tervezte, holott épp ekkora többlettel vette át a kerületet a Fidesztől.) Dériék búcsúztatóját a júniusi választásra tervezi Újpest közönsége.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.