idezojelek

„Mi, keletnémetek”

Nem véletlen, hogy a kemény kormánypropagandát terjesztő portál helyt adott Szelényi gátlástalan mocskolódásának.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 10. 07. 5:01

Csütörtöki jegyzetemben (Uszítani akart – helyretették) az újabban „külpolitikai szakértőt” alakító Szelényi Zsuzsanna munkásságából adtam ízelítőt, aki minap a Die Welt hasábjain mondta meg a frankót Magyarországról. Nem is a szerző prolihergelő, Orbán-szapuló írása adta a témát, abban – ismervén Szelényi nacionáléját (CEU Demokrácia Intézet, igazgató) – semmi újdonság, a cikk otthoni (németországi) fogadtatása volt az érdekes. Zsuzsanna asszonyt egyszerűen lemosták a pályáról az olvasók. (Néhány jellemző komment: „Orbán védi a népét. Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk”, „Orbán eltörölte a szabad választásokat? Cenzúrázza a sajtót? Betiltja az ellenzéki pártokat? Bebörtönzi a kritikusait? Megrendelésére ítélnek a bíróságok? Na, ugye! Akkor ­miért nincs Magyarországon demokrácia?”)
A megjelenés másnapján magam is kaptam egy hozzászólást egy Die Welt-olvasótól, aki a keletnémet Wittenberg városából véleményezte – nem, nem Szelényi írását, hanem az uszító cikket közlő Die Welt szellemiségét. Szerinte a lap már régóta messze került a hitelességtől. Mint írja, nem véletlen, hogy a kemény kormánypropagandát terjesztő portál helyt adott Szelényi gátlástalan mocskolódásának. 

Mi az Elbának ezen az oldalán már nem hiszünk a berlini propagandának – írja –, mi, keletnémetek tudjuk, honnan fúj a szél. És nem felejtjük el azt sem, kik verték ki a berlini falból az első téglát! Sőt arra a fiatalemberre is emlékszünk, aki odaát oly bátran beszélt Nagy Imre újratemetésén! Őt akarják most előttünk lejáratni? Nem fog menni.

 (Reinhard Schroeter bátorít, nyugodtan írjam ki a nevét, ő nem fél a nagy fekete autótól.)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.