A templom kíváncsi egere

Miért indít a főváros imázscége olyan témában kampányt, amelyben az országos állami szervezetek illetékesek?

2021. 02. 18. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvélemény-kutatást készíttetett a budapesti lakosság vakcinákhoz való hozzáállásáról a fővárosi önkormányzat hivatalos turisztikai, kulturális és marketingszervezete, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. A hírről beszámoló HVG cikke szerint a kutatásra egy oltással kapcsolatos tájékoztató kampány miatt volt szüksége Karácsony Gergely csapatának. Mondjuk, az nem igazán világos, hogy a főváros imázscége miért indít kampányt olyan témában, amelyben az országos állami szervezetek illetékesek. Meg az sem tiszta, hogy a kíváncsiskodással miért éppen a Mediánt, Karácsony korábbi munkahelyét, illetve a 21. Kutatóközpontot, a főpolgármester volt tanácsadójának cégét bízták meg. Csak nem azért, mert Karácsony 2010 előtt a Medián kutatási igazgatójaként a cég pártszimpátiagörbe-készítő brigádját felügyelte? (Legemlékezetesebb munkájuk az volt, amely 2013-ban Bajnai Gordont Orbán Viktor „elé mérte” – utóbbi csapata egy évre rá kétharmaddal nyert.) Azt sem igazán értem, hogy egy vakcinákról szóló kampányhoz mi köze van a megkérdezettek pártpreferenciáinak (merthogy erre is rákérdeztek a kutatásban). De a legrejtélyesebb az, miért költ ilyesmire a piszok kormányzat által kivéreztetett főváros, amikor Karácsony Gergely szerint olyan szegények, mint a templom egere.

A közpénzből végzett kutakodás részletes eredményei (ezek egyike, hogy „a fővárosi fideszesek is a kínai vakcinában bíznak a legkevésbé”) egyébként a köz számára elérhetetlenek – csupán a HVG jutott hozzá az eredményekhez. Ez meg attól érdekes, merthogy a HVG Kiadó Zrt. vezérigazgatója, Szauer Péter a Mediánt részben birtokló CD Press Kft.-ben tulajdonos.

Megy ám a hülyítés, ezerrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.