Degenerálódó klub

Szanyi kapitány egyébként született zendülő, akit a szomjúság mellett állandó szereplési vágy is kínoz – csakhogy a lehetőségek száma egyre csökken.

2019. 06. 05. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi Tibor nem adja fel. Most például, hogy az MSZP választmánya úgy döntött, a párt egyetlen EP-helyére nem őt, hanem Ujhelyi István kampányfőnök-harangozót küldi Brüsszelbe, nyílt levéllel jelentkezett. „Kedves Elvtársam! […] Attól tartok, az MSZP politikai kómába esett – tájékoztatta olvasóit a párt pohárnoka, majd keményen kiosztotta a gyülekezet vezérkarát. – Képzeld el egy hat nappal korábban péppé vert párt elnökségi ülését, ahol a vezetők a napirend fő kérdésében egy kukkot sem szólnak, hiszen annyira jó javaslatot tett az elnök a semmittevésre.”

Szanyi kapitány egyébként született zendülő, akit a szomjúság mellett állandó szereplési vágy is kínoz – csakhogy a lehetőségek száma egyre csökken, mind kevesebb a párt körül a kamera és a mikrofon. Hamarosan már csak a hordó tetejéről lehet igét hirdetni. Most ebben a haragos nyílt levélben kelt ki a felekezet személyzeti politikája ellen: „Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.” De hogy a társadalmi szolidaritás hívei ne essenek kétségbe, bejelentette: Holnapelőtt címmel politikai otthont kíván teremteni a radikális baloldaliaknak. Vagyis azért ő is folytatja a kapirgálást.

A végére egy kis retró. „Egyedül vagyunk, Tibor” – mondta egy 2006-os emlékezetes beszélgetésen szesztestvérének Horn Gyula néhai elnök, jelezve, hogy a szocialista párt az egyetlen, amelynek nincs szövetségese. A felettük keringő muslincákat leszámítva igaza is volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.