Jobb lenne Orbánnál

Terjengős, unalmas és mellébeszélős interjút adott pénteken az Indexnek Tóth Bertalan szocialista elnök, EP-listavezető – remek tükröt tartva önmagáról az olvasónak.

2019. 05. 18. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjengős, unalmas és mellébeszélős interjút adott pénteken az Indexnek Tóth Bertalan szocialista elnök, EP-listavezető – remek tükröt tartva önmagáról az olvasónak. Ennek dacára a derűre fogékony ember így is megtalálhatta a kacagnivalót a beszélgetésben. Engem például már maga a cím – Jobb miniszterelnök lennék Orbánnál – is felvidított. Bár ezt csak az interjú végén közli elnök úr (és odáig bőven van alkalmunk felkészülni e bejelentésre), a szózat bepillantást enged a pártvezér előrehaladott pszichés állapotába. Emellett ilyeneket is mond: „Örülök és büszke vagyok arra, hogy személyesen irányítottam az akciót, amikor elfoglaltuk a pulpitust a parlamentben. […] Folytatni kell, ami elindult decemberben.” Amikor a riporter arról faggatja, hogy az MSZP programjának – Haza, szeretet, Európa – második szava, a szeretet hogyan fér össze Bangóné Borbély Ildikó nagy vihart kavart patkányozásával, Berci ekképp indokol: „Nagyon szerencsétlen mondat volt. […] Ettől függetlenül a kormánypropaganda ezt úgy kiforgatta, hogy elég komoly frontális támadást indított az MSZP-vel szemben, de a közösségünk ezt a támadást visszaverte.” Hősünk ehhez hozzáteszi, hogy a Bangóné melletti kiállásukat szimpatizánsaik helyes döntésnek tartották. (Pontosabban – de ezt már én mondom – a szimpatizánsok bomlottabbik fele; felmérések szerint a patkányozó delnő virtusát még az ellenzékiek zöme is elítélte.)

Még a frenetikus címhez. Tóth Bertalan „miniszterelnöki önértékelése” kapcsán igazolódni látszik Orbán Viktor évértékelős zárómondata: „A jókedvről és a humorról majd a magyar ellenzék gondoskodik!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.