Kamara varieté

Kincses Gyula Gyurcsány kormányában államtitkár volt, jelenleg pedig a DK hervadhatatlan híve.

2020. 04. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor bejelentette: a kormány 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosít az egészségügyben dolgozóknak, a Magyar Orvosi Kamara közleményben minősítette a kabinet lépését. Ennek legfőbb mondanivalója: a magyar orvostársadalom bajára nem egy nagy fehér boríték a megoldás, hanem tisztes, a felelősségnek és a társadalmi értéknek megfelelő stabil bérezés. A kamara azt várja és kéri a kormánytól, hogy mielőbb indítsa el a bérek rendezését.

Pár nappal ezelőtt már előálltak ugyanezzel (akkor azt is hozzátették: csapnivaló a lakosság tájékoztatása és orvosi eszközökből is hiány van) – mire az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonnal tételesen megcáfolt mindent: van elég védőeszköz, a médiumokat pedig a nap huszonnégy órájában tájékoztatják, be kell kapcsolni a rádiót, televí­ziót és ki kell nyitni az újságot. Az meg igen penetráns, írta a tárca, hogy egy világjárvány kellős közepén a kamara az orvosok bérével próbálja zsarolni a kormányt.

Hogy a szervezet most újra nekiállt a piszkálódásnak, annak magyarázata alighanem a kamara vezetőjének, Kincses Gyulának a – hogyan is mondjam – túlpolitizáltságában keresendő. Hiszen elnök úr az elmúlt évtizedekben volt már MDF-es honatya, Fidesz-kormánytanácsadó, volt a Jobbiknál, az MSZP–SZDSZ-időkben a kormányzati háttérintézmények főigazgatójaként vizitdíjapostolként nyüzsgött, Gyurcsány Ferenc kabinetjében államtitkár volt, jelenleg pedig a DK hervadhatatlan híve. Azé a párté, amelynek piros fejű vezére közösségi oldalán épp a minap aggatta saját tulajdonságait Magyarország jelenlegi miniszterelnökére: „gazember, görcsrángatta útonálló”.

Valami azt súgja, nem hiteles ez a Kincses.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.