Kétséges egység

Ha megbomlana az ellenzéki egység, mondja a tetűcsúszdázós, az „hatalmas károkat okozna az országnak”.

2020. 08. 24. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tarcali mezőgazdasági vállalkozó, a jobbikos Bíró László lehet a Fidesz–KDNP kihívója a tiszaújvárosi körzetben, ahol azért lesz időközi választás, mert a korábbi képviselő, a kormánypárti Koncz Ferenc július­ban elhunyt. Igen ám, csakhogy a Jobbik januári tisztújító kongresszusának döntéseit a párt elfelejtette bejegyeztetni a bírósági nyilvántartásba, így jelölőszervezetként nem szerepelhet Laci mögött. Az üldözési mániában szenvedő Jakab Péter elnök persze rögtön kijelentette: „Orbán Viktor és a Fidesz adminisztratív eszközökkel próbálja eltiltani emberét a részvételtől.” Szegény, vagy nem ismeri a vonatkozó jogszabályt, vagy a kormánypárti jelölt elleni mozgósítás érdekében alakítja a hülyét. Bíró indulása nem forog veszélyben, mert attól, hogy a Jobbik jelölőszervezetként nem lehet a szavazólapon, a szövetséges haladárok (DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) még igen. Más kérdés, akarják-e a cimborák Bíró jelöltet. Kiderült ugyanis, hogy az ellenzéki mezőgazdász korábban mindenféle antiszemita és rasszista megjegyzéseket tett a közösségi oldalán. Például „tetűcsúszdásoknak” nevezte a szerencsi és környékbeli szállodákba érkező lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó kuncsaftokat, Budapestet pedig „Judapestként” emlegette – igaz, a markáns kihívó azóta mindent törölt, bocsánatot kért, visszakozott, mondván, ő már régóta másképp gondolja, szánja-bánja a múltat, s bízik a komálós pártok keresztényi megbocsátásában. (Ő lett a béke Bíró.) Azt kéri, „a haza érdekében” tegyék félre a haragot, ne hátráljanak ki mögüle. Ha megbomlana az ellenzéki egység, mondja a tetűcsúszdázós, az „hatalmas károkat okozna az országnak”. Nagyon gáz a Laci.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.