Kincs, ami nincs

Hírértéke nem volt a magyar ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben tartott kormánymószeroló eseményének, szokott formáját hozta a négyes: Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna és Ujhelyi István.

2020. 01. 30. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hírértéke nem volt a magyar ellenzéki EP-képviselők Brüsszelben tartott keddi kormánymószeroló eseményének, szokott formáját hozta a négyes: Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna és Ujhelyi István. Nem mulasztották el megemlíteni, hogy a témát, a Háttal Európának – A kultúra, az oktatás, a tudomány és a média leépítése Magyarországon (2010–2020) című dolgozatot „független” magyar értelmiségiek állították össze. (Hogyne. Olyanok, mint például Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese, Csáki Judit, a momentumos Radnóti András édesanyja, Vásárhelyi Mária SZDSZ-alapító vagy Gábor György, a Gyurcsány-párti NyugatiFény.hu sztárszerzője.) A konferencia szándéka volt felhívni Brüsszel figyelmét: a magyarországi illiberalizmus nemcsak a jogállamiságra, de már a társadalomra is hatást gyakorol. Juj!

A legmarkánsabb beszéd Ujhelyi István szocialista harangozó nevéhez fűződik. Ilyeneket mondott a piros fejű ember: „Nincs több szükség jogállamiságot vizsgáló delegációkra és bizottságokra, hiszen egyértelmű, mi zajlik Magyarországon. Meg kell állítani az újfasiszta építkezést hazánkban, hiszen erre példa legutóbb Mussolini Olaszországában volt.” Ebben sem volt semmi új, ilyen a Pisti. (Tavaly Orbán Viktor uniós beszéde után például goebbelsi propagandának minősítette a kormányfő konzultációs levelét, sőt szét is tépett egyet.) A meglepő az volt, amikor a fideszes Hidvéghi Balázs Facebook-beírására („gyűlölitek Magyarországot”) így válaszolt: „Hogy van képetek […] kétségbe vonni azt, ami a legszemélyesebb kincsünk: a magyarságunk […]?”

Kincs, ami nincs. Volt egy ilyen Bud Spencer-film is, azon is jókat nevettünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.