Kuncze-komment

Kuncze Gábor a nevezetes Révész Mártíriusz-„poénja” óta humoros ember hírében áll. Alighanem most is csak viccel, mint fénykorában…

2019. 09. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy képben legyünk az ellenzék józsefvárosi kampányközpontjában minap tartott házkutatás jogszerűségéről, a kíváncsi Hírklikk.hu magát Kuncze Gábort, a hajdani Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterét kérdezte. Már ez is izgalmas, hát még, amit mondott az obsitos ember. Azt mondta, a rendőrséget a legfelsőbb politikai körökből utasíthatták, meg hogy a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egy politikus választási esélyeit a rendőrséggel akarják csökkenteni.

Kuncze Gábor a nevezetes Révész Mártíriusz-„poénja” óta humoros ember hírében áll. Alighanem most is csak viccel, mint fénykorában… Emlékszünk még mekkora humor volt, amikor 1994 elején kijelentette: „Az SZDSZ vezetésében nincs senki, akinek a fejében megfordult volna az MSZP-vel történő összefogás lehetősége.” Óriási! Vagy amikor a Klubrádió műsorvezetőjeként így poénkodott jobboldali kritikusaival: „Az ember ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon.” De hatalmas Kuncze-tréfa volt az is, hogy amikor az Amerikában élő Wass Albert élete alkonyán hazatéréséhez magyar állampolgársági bizonyítványt kért, Kuncze csak egy ideiglenes fecnit ajánlott fel neki, bruhaha… Jó vicc volt az is, mikor egy tüntetésen megbilincseltette Pongrátz Gergelyt, a ’56-os felkelők egykori parancsnokát. Igaz, olyan is volt, amikor ő nevezett viccnek, „ócska műbalhénak” egy neki föltett kérdést: mikor fizeti vissza pártja az 500 milliós székháztartozását? (Azt viszont halálos komolyan gondolta, hogy minisztériuma igazolást adjon ki egy perbe fogott ávós tiszt védelmében: „Az ÁVH-n nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása.”) És így tovább…

Hát ilyen a vicces Kuncze. Röhejes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.