Szabadságra ment a Fidesz?

A második forduló vége óta a Fidesz szinte láthatatlanná vált. Mit csinál? Szabadságra ment? Nincs mondanivalója akkor, amikor több millióan akarják hallani? <br/>Mondania kellene valamit. Akármit. Ha az a véleménye, hogy a választások első fordulóját nem kell újraszámolni, ki kell mondania. Ha az a véleménye, jogilag reménytelen a vállalkozás, azt kell érthetővé tennie. A legrosszabb a lebegtetés és a bujkálás. Felelősséget lebegtetni nem lehet; előle elbújni rossz.

2002. 04. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz rájött arra, hogy az ellenfél gonoszabb annál, mint várta, és hogy a gyűlöletnek nálunk is van talaja. Ez azt jelenti, nem olvasta a lapokat. Például ezt a lapot. Publicistáinak jó része erről írt négy éven át. Sőt, a miniszterelnök egyik főtanácsadója is.
De tanulni mindenkinek van joga, és örvendetes, ha levonja belőle a következtetést meg a teendőket. Mint a miniszterelnök, aki az első forduló után végre keményre váltott, noha addig – sajnálatunkra – az ütések előli elhajlást tanácsolókra hallgatott. Ám a korrekciónak nem csak arra a rendkívül eredményes két hétre kell vonatkoznia. A kampány utánra is.
A folytatásra azonban már egy hete hiába várunk. Így arra is, hogy konfrontálják a másik oldalt gyűlölethadjárata keltette gaztetteinek hatásával.
A másik oldal négy éven át követelte a polgári pártoktól, hogy határolódjon el a szélsőségtől, mely szerinte a demokráciát fenyegette, ám ez a veszély nem létezett. Ha a Fidesz rájött, hogy erre az aljasan alkalmazott taktikára sok a vevő, miért nem alkalmazza jó célra? Amikor már a választások idején és közvetlenül utána valóban megjelent a szélsőségek veszélye, fizikai értelemben is?
Miért nem szólítja fel a neoliberális pártokat az elhatárolódásra Pártl Lászlónak, ennek a Bicskén nagyon csúnyán megvert Fidesz-szimpatizánsnak az ügyében, ha már elfelejtette elhatárolódásra felszólítani az MSZP-t és az SZDSZ-t az ugyancsak Bicskén szintén csúnyán megvert MDF-es aktvista, Ehmann János védelmében?
Miért nem kér saját belügyminiszterétől naponta jelentést e két megvert bicskei, Oláh János MIÉP-es képviselőjelölt, a kiskunhalasi MDF-es aktivista, valamint Illés Zoltán fideszes parlamenti képviselő és fideszes társai támadóinak felkutatására indított nyomozás eredményéről?
Miért nem sürgeti naponta Pintér Sándornál – az e lapban, a Vasárnapi Újságban és a Sajtóklubban az elmúlt időszakban puhasága miatt nemegyszer bírált miniszternél – az eredmények produkálását?
Miért tűri azt, hogy a rendőrségnél eddig már szinte gyanús következetességgel nulla eredménnyel folyik minden vizsgálat, amely a polgári oldal embereit megtámadók azonosságának felderítésére indult?
Nincs olyan fáradtság, amelyet egy hét alatt ne lehetne kialudni. A szabály alól a Fidesz és a kormány tagjai sem kivételek. Ébresztő!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.