Egy Nobel-díj fontos üzenete

Várom a magyar Junusz színre lépését, aki egy jó ötlettel elindít valami hasonló programot itt, a Kárpát-medencében, ha már politikusaink számára a nyomor ma lényegtelen kérdés – fogalmaz lapunknak Gazdag László egyetemi docens.

Munkatársunktól
2006. 10. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Egyetem közgazdász oktatója a Banglades fővárosában élő, 66 éves Muhammad Junusz és az általa alapított Grameen Bank által elnyert Nobel-békedíj kapcsán hozzáteszi: fontos üzenete van az idei elismerésnek. A szerző, aki „a szegények kockázatitőke-bankjaként” írja le Junusz pénzintézetét, rámutat, hogy ma a világon csaknem kétmilliárd rosszul táplált, éhező ember él, ami humán tőkében kifejezve hatalmas erőforrás. Megfelelő ellátással, oktatással és képzéssel a világ GDP-jét egyharmadával lehetne növelni, mert „ennyivel nagyobb piac nyílna a fejlett országok termékei, szolgáltatásai számára”. A szakember szerint a milliós nagyságrendű szegénység felemelése, a nyomor leküzdése hazánkban is komoly gazdasági potenciált szabadítana fel, ami kedvezően hatna a növekedésre, sőt még a készülő autópályák hosszára is.
Bővebben a 6. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.