Könnycseppnyi szöveg

Sebeők János
2006. 11. 07. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi könny: drága kincs. Meg kell dolgozni érte. Nem adják csak úgy. A rendezőnek egy filmbe például munkát, a producernek sok pénzt kell beleölnie ahhoz, hogy a végén az emberek sírjanak. Öregek, fiatalok, okosak és együgyűek. Korra, nemre, bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül. Megríkatni a közönséget: művészet. A magyar rendőrség nagy művész: sikerült megríkatnia a közönséget, és ez még csak pénzébe sem került. Hogy volt-e forgatókönyv, ki tudja? Egy tény: mindenki sírt. Az egész közönség sírt. Semmi diszkrimináció: öregek, fiatalok, okosak és együgyűek, korra, bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül – mindenki.
A magyar rendőrség tanult Spielbergtől, így kell. Szem nem maradhat szárazon, és ha szem nem marad szárazon, a film – avagy ahogy ma mondják: a mozi – garantált siker. Mindenhol vetíteni fogják. Vetítik is. Adja a CNN, adja a BBC, ismét ott vagyunk a spiccen. Pár száz könnygázgránát, és nem kell fizetni a nagy nyugati napilapoknak se a magyar hírekért, ingyen szereplünk az első oldalon.
Churchill, amikor a miniszterelnökségért kampányolt, vért, verejtéket és könnyeket ígért a népnek.
Gyurcsány Ferenc nem volt ennyire bátor. Ő jólétet ígért a népnek, ám könnyeket adott. Székely Éva szerint sírni csak a győztesnek szabad.
Sírni már tudunk. Megtanulunk-e vajon győzni? Mi, magyarok, győzhetünk-e valaha is?

A szerző író

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.