Társaság a Szélsőségekért

Végre megvan, miért hívják TASZ-nak az ultraliberális álcivil szervezetet.

2014. 10. 03. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta szenvedélyesen kiálltak a fajvédő fasisztoid eszmék hirdetőinek Budapestre tervezett konferenciája mellett, kiderült a nagyközönség számára: Társaság a Szélsőségekért lenne az egyedüli pontos öndefiníciójuk. Strasbourgban bátor uniós fellépést, brutális büntetést szorgalmaztak hazájuk ellen, a fajvédőket ellenben védelmezik.

Legalább tiszta beszéd! Még azt sem lehet mondani, hogy nem voltak előjelei ennek a végtelen szerelemnek. Emlékezzünk, milyen felhördülés övezte, amikor a TASZ védelmére kelt a tavaly áprilisban az Élet menetével egy időben és helyen rendezni akart Adj gázt! gusztustalanul provokatív címmel verbuvált motoros felvonulásnak. Jóérzésű emberek nem hittek a fülüknek, amikor a penetráns rendezvényt betiltó kormányt, s főleg a belügyminisztert indulatosan támadta a TASZ a szólás- és gyülekezési szabadságra való átlátszóan hamis hivatkozással.

Fájt a műliberális jogvédőknek, hogy meggátolták a magukat megtévesztésül nemzeti motorosoknak hívó szélsőséges kompánia gépesített grasszálását. Eközben a liberálisnak mondott média nagy része úgy hallgatott a TASZ botrányos lebukásáról, mint féldisznó a hűtőben. Talán még azt is elsunnyogták volna, ha hitlerista majálist akartak volna rendezni korhű kosztümökben a Dohány utcai zsinagóga tőszomszédságában. A TASZ bizonnyal a szólás- és gyülekezési szabadság diadalaként ünnepelte volna az eseményt.

A mostani leplezetlen szélsőségdajkálásuk tehát csak logikus folytatása az eddigi, szabadságjog-pátyolgatásba bugyolált rasszizmuspártoló munkásságuknak. Közleményük napnál világosabban mutatja morális torzulásaikat. Kihámozható belőle: szerintük erősebb jogosítványaik vannak a neonáciknak, mint a demokratikusan megválasztott magyar kormánynak és a békés, szabadságszerető, szélsőségmentes magyar lakosságnak. Azzal védelmezik az amerikai fasisztoid, rasszista szervezetet, hogy nincsenek arról előzetes információk, miszerint mások jogai sérülnének a tanácskozáson.

Igen? Mi volna, ha tájékozódnának a National Policy Institute felől? Meg aztán honnan tudják, hogy magánterületen akarják rendezni a konferenciát? Kapcsolatban állnak velük? És privát területen már nem érvényes szerintük a magyar alaptörvény? Legközelebb a Ku-Klux-Klan is nálunk tarthatná a kongresszusát, ha a rajtuk múlik. Szerintük a náci büszkeség is belefér az emberi jogokba és a szabadságba. A legönleleplezőbb mégis az, amikor azt írják: „a kormány azt a hamis látszatot kelti, mintha a magyar kormány határozott lépéseket tenne az embertelen eszmék terjesztői ellen.” Értjük.

A TASZ szerint a kabinet a rasszizmus elleni fellépésével akarja leplezni saját rasszizmusát. Az álbaloldali blokk, úgy tűnik, egyszerűen imádja a szélsőségeseket. Csak az a nemzetközi neonáci nem masírozott a hatalmuk idején Budapesten, aki nem akart. De szeretik ők egymást a Jobbikkal is a jelek szerint. A TASZ-on kívül az utódpártiak durva kormánytámadásaira jelentős részben ráerősítő Jobbik emelte fel csupán a szavát a fajvédő rendezvény megtartása érdekében. TASZ, liberálbaloldal és széljobb – ez aztán a szerelem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.