Az ügyvéd

Nyugodjon békében, Gyuri bácsi!

Villányi Károly
2014. 11. 27. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legrosszabb egyezség is jobb egy elmérgesedő, hónapokig tartó pernél. Erőltesd meg magad, fiam, kérj bocsánatot, erre úgysem számítanak, aztán ebédeljünk meg valahol – tanácsolta a bíróság folyosóján Gyuri bácsi egy személyiségi jogi per kezdete előtt. Fél óra múlva már húslevest kanalaztunk egy körúti étteremben.

Mindenben, mindig lehetett rá számítani. Amikor Svájcban a hegyekben pihent, és valamilyen szövevényes ügyben jogi útmutatásra volt szükségem, néhány másodperc múlva már a Büntető törvénykönyvet lapozgatta.

Tapasztalata, tekintélye, tudása a tárgyalótermekben és azokon kívül is megkérdőjelezhetetlen volt. Egyik legemlékezetesebb perében, a politikát és a titkosszolgálatokat is érintő Nyírfa-ügyben – amelyben a vádlottak védelmét ingyen, az igazságérzetétől vezérelve vállalta el – olyan, több órás perbeszédet tartott, hogy az ügyész még a fellebbezésnek sem látta értelmét.

Nem tette boldoggá, hogy a családi irodába beszivárgott a pártpolitika, mégis, amikor fia Medgyessy Péter minisztere lett, a humor oldaláról közelítette meg a történteket. – Tudod, mi különbözteti meg a sztár ügyvédet az abszolút sztár ügyvédtől? – tette fel a kérdést, majd mosolyogva annyit mondott: az abszolút sztár ügyvéd fia az igazságügyi miniszter.

Nyugodjon békében, Gyuri bácsi!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.