Zászlóalj

Hát persze hogy provokálni vitték be az uniós zászlókat az Országgyűlés üléstermébe hétfőn az MSZP-képviselők!

2014. 11. 19. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítékolni lehetett, hogy Kövér László kitessékeli majd a két brüsszeli lobogót, ahogy Latorcai házalelnök is tette néhány nappal korábban. Biztosra mentek a matiné rendezői; látni kellett, amint kéjes-kielégülten nyugtázták Kövér szavait: „Ez a magyar nemzeti parlament, tetszik tudni. Itt a magyar nemzeti lobogónak van helye.” Mint falat kenyér, úgy kellett Tóbiáséknak a házelnöki elmarasztalás, hiszen így ország-világ láthatta: „ki van tiltva” a magyar parlamentből az EU zászlaja Szocialista háttérmagyarázattal: Magyarország így kívánja jelezni ellenérzéseit Brüsszellel szemben. Nyersebb MSZP-olvasatban: Orbán Viktornak büdös az EU (Jut eszembe, 2012-ben, az Európa Tanács ülésén a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás képviselő piros-fehér-zöld „asztali zászlóját” is eltávolíttatta az elnöklő liberális ülésvezető. Azt hogyan kellett értelmezni?) Elgondolkodtató, amit a házelnök mond: az MSZP továbbra is csak valamilyen más zászlóval együtt tudja elviselni a magyar lobogót. Hol vörössel, hol sokcsillagos kékkel Amúgy nem igazán eredeti a szocialista performansz, hiszen az efféle zászlós (plakátos, molinós) attrakciókat még a pubertás LMP és a Jobbik hozta be a politikai arénába, de lassan már nekik is ciki

A dacos szocialisták aznap este a Kossuth térre néző frakcióirodájuk ablakaiba is kitűzték az uniós zászlókat (nemzetiszínűket nem), köszöntve a Fidesz-székház után most a Parlamentet ostromló „pártsemleges” tüntetőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.