A balliberálisok küzdelme az újszülöttekkel

Nemrég a balliberális HVG nyíltan az újszülöttek és a nagycsaládosok ellen uszított. Egy norvég professzort idézve arról írtak, hogy az újszülöttek felelősek a klímaváltozásért.

Novoszáth Péter
2019. 08. 08. 10:43
null
A júliusban születendő gyermekek világrajövetele után is be lehet nyújtani a kérelmet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég a balliberális HVG nyíltan az újszülöttek és a nagycsaládosok ellen uszított. Egy norvég professzort idézve arról írtak, hogy az újszülöttek felelősek a klímaváltozásért. Egy momentumos képviselőnő az abortuszüzletben utazó szervezet támogatására szólított fel az interneten. Frans Timmermans úr, mikor itt járt, azt üzente nekünk, hogy Európának még több migránsra lenne szüksége.

Egyes – magukat fontos személyiségnek tartó – hölgyek arról értekeznek a médiában, hogy ők bizony nem szülnek gyereket „ennek a kormánynak”. Mintha nem tudnák, hogy a gyermekvállalás nem választási ciklusokra, hanem egy életre szól. Nem „a kormánynak” szülnek, hanem saját maguk örömére. A kettő nem ugyanaz. És mennyivel könnyebb azt mondani: úgyis elvetetem a magzatomat, mert a testem felett én parancsolok, mert liberális vagyok.

Ilyenek lennénk? Nem hiszem. Mégis, a „haladó” sajtóban nap mint nap találkozhatunk hasonló megnyilvánulásokkal. A többség szerencsére nem ilyen, és pontosan tudja, hogy a gyermek boldogság, és sok gyermek még több boldogság.

Egy felmérés szerint a magyarok mintegy háromnegyede úgy véli, családbarát ország vagyunk. Miért is ne lennénk azok? Mindig is azok voltunk. A baj csak az, hogy van egy nagyon hangos kisebbség és egy magát haladónak és progresszívnak képzelő balliberális média, amely azt sulykolja nap mint nap az embereknek, hogy van fontosabb is, mint a családok boldogsága. Örülök annak, hogy az emberek döntő többsége nem hisz e sarlatánoknak. Ugyanez a felmérés egyébként azt is alátámasztja, hogy a kelet-közép-európai országok – Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Románia és Bulgária – is családbarátok.

Sőt mi több, még a fejlett országok is azok, például Ausztriában a megkérdezettek 83 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy az országa családbarát-e. Ideje lenne végre tudomásul vennie a globalista propagandát folytató balliberális médiának is, hogy az emberek átlátnak a szitán, és nem dőlnek be nekik.

Biztos vagyok abban, hogy a baloldali pártok képviselőinek döntő többsége is így vélekedik. Mi több, családtagjaik, roko­naik, barátaik és az ellenzéki szavazók is így gondolják. Akkor mi végre ez a nagy erőlködés, kinek akar bizonyítani a balliberális ellenzék? Miért nem szavazták meg mindannyian a családbarát intézkedéseket? Hiszen azok össznemzeti érdeket szolgálnak. Nincs DK-s, párbeszédes vagy fideszes újszülött – újszülött van, és remélem, minél több.

Magyarországon a családvédelmi akcióterv 2020-ban 2228 milliárd forintot szán a családok támogatására – akkor hát kiket képviselnek az ellene szavazó balliberálisok? Netalán azt szeretnék és arra várnak, hogy az EU vezetői dekrétumot adjanak ki arról, hogy a magyar anyák hány gyereket szülhetnek és azok milyen neműek lehetnek? Miért baj az, hogy az Európai Bizottság új vezetőjének hét gyermeke van, ahelyett, hogy örülnének neki, hogy végre egy családszerető ember került az Európai Bizottság élére?

A magyarok többsége szeretne gyermeket, nem engedhetjük, hogy a „haladó” média lebeszéljen bárkit is. A párok, házaspárok éljenek a lehetőségekkel, amelyeket a kormány megteremtett! Vegyék csak igénybe bátran a babaváró támogatást, a csokot, a jelzáloghitelekhez nyújtott támogatásokat, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, a négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentességét, az új bölcsődéket, vagy vonják be a szüleiket a gyereknevelésbe a nagyszülői gyed segítségével.

Biztosak lehetünk abban, hogy a képmutató balliberálisok az elsők között lesznek, akik élni fognak ezekkel a lehetőségekkel. Persze folyamatosan panaszkodni fognak, hogy ezért nem jó, azért nem jó, de ezt már megszokhattuk tőlük. De abban is biztosak lehetünk, hogyha hatalomra kerülnének, az első dolguk lenne, hogy eltöröljék ezeket az intézkedéseket. Emlékeznek még Medgyessy Péterre, mit mondott 2002-ben az akkori lakástámogatásokról? Hogy nem fogják eltörölni. Mégis elsorvasztották. S ki vette föl az utolsók egyikeként ezeket a támogatásokat nem sokkal azelőtt, hogy eltörölték volna? Hát persze hogy Magyar Bálint egykori haladó balliberális miniszter.

Ne hallgasson senki a globalista propagandistákra. Legyen Magyarországon valóban a gyermek és a család az első!

A szerző közgazdász, egyetemi docens

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.