Elveszett illúziók

Voltak, akik még hittek abban, hogy a baloldal előbb-utóbb rádöbben saját védekezéshátráltató álláspontjának tarthatatlanságára.

2021. 01. 07. 6:00
null

Voltak, akik még hittek abban, hogy a baloldal előbb-utóbb rádöbben saját védekezéshátráltató álláspontjának tarthatatlanságára.

Megint szegényebbek lettünk egy illúzióval. Voltak, akik még hittek abban, hogy a baloldal előbb-utóbb rádöbben saját védekezéshátráltató álláspontjának tarthatatlanságára. Nem is amiatt nyílott erre némi remény, mert arra gondolt volna bárki is, hogy felülkerekednek bennük a humanitárius megfontolások. Pusztán abban lehetett volna bízni, hogy saját érdekeiket felismerik, és nem akarják magukat megutáltatni a magyarok többségével. Úgy tűnik azonban, hogy még erre az önérdekkövetésre sem képesek. Nyilván kötött mandátumuk van külföldi szponzoraiktól a követendő gyűlöletstratégiára.

Csak azt konstatálhatjuk, amit látunk: a mérhetetlen erőlködést, hogy az embereket lebeszéljék az egyedül biztonságos életet nyújtó, a megoldást jelentő vakcináról. Képtelen rémhíreket találnak ki, olyan alacsony színvonalon és leplezetlenül, amire racionális magyarázatot nehéz találni, hisz önmaguknak is ártó kamikaze akciókról van szó. Mondja meg valaki, mi értelme van az oltási tervet hiányolniuk, amikor az már a múlt év végétől mindenki számára nyilvános, ugyanis közzétették. Az MSZP, a DK, az LMP erkölcsi és intellektuá­lis fejlődésben hátramaradott politikusai mégis hiányolták, nevetségessé téve magukat. Ugyanígy fel kell tennünk a kérdést: teljesen elment-e a józan ész maradéka is annak a politológusnak, aki képes a Politicónak teljes kendőzetlenséggel arról értekezni, hogy „ha alá­ásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell elviselnie a politikai következményeit”? Az első reakciója az az embernek, hogy ez a személy nincs teljesen magánál. Hisz ha még így is gondolja, miért kell ezt az ácsingózást a válság elhúzódásáért közhírré tennie? De a baloldali pártok vajon különbek?

Elhatárolódott ettől az önleleplező vallomástól bárki? Ugyan! Lehet, hogy a gyűlölködésre szakosodott balos hölgykoszorú, Szabó Tímeától Vadai Ágnesig már kötögetik-szövögetik is a glóriát nevezett személy feje fölé. Persze arra alapoznak, hogy az úgymond ő szavazóik, vagy akiket szeretnének információs sötétségbe taszítani, kizárólag a baloldali médiumokat nézik, olvassák, hallgatják. Hiú ábránd, amire keservesen fognak ráébredni. Ezért is pótolhatatlan kezdeményezés Bayer Zsolt kollégánké, akinek petíciójához máris sok ezren csatlakoztak, mert nem akarják tűrni a nevezett szélsőséges politikai aktivista által képviselt becstelenséget és a hozzá hasonlók cinizmusát. A petíció aláírására buzdít Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki november 16-án az Országgyűlésben először nevezte a baloldal lakosságmanipuláló mesterkedéseit halálkampánynak, arra szólítva fel politikusaikat, sürgősen fejezzék be azt.

A baloldal azonban megátalkodott, s mint kiderült, egyre nagyobb fordulatszámon gyártja a lakosságijesztgető rémhíreket, azzal sem törődve, hogy mindez a Btk.-ba ütközik. Őrületesen félnek attól, hogy elmúlik az általuk mániákusan vizionált forradalmi helyzet, és a magyar emberek még nagyobb teljesítményre lesznek képesek, mint a pandémia előtt. Magyarán, attól rettegnek, hogy a választások előtt véget ér a járvány, ezért mindent elkövetnek azért, hogy hátráltassák a kilábalást, a veszélyhelyzet elmúlását. Talán bíznak a tötyörgő Brüsszelben is, hogy a védőoltási folyamat körüli bűnös késlekedést tovább folytatja. Holott jobban tennék, ha az MTA tudósainak oltásra biztató felhívását szívlelnék meg a Politico-féle fake newspaperek bornírtságai helyett. Nem árt észbe kapniuk: a választásokat nem Brüsszelben, hanem idehaza tartják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.