2000: a Hazatérés esztendeje

Bákonyi Ádám
1999. 11. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2000. június 30. és július 22. között rendezik meg immár negyedszer a Magyar Reformátusok Világtalálkozóját. A rendezvény – amelynek 1996-ban Erdély adott otthont – központi programjainak házigazdája a Dunamelléki Református Egyházkerület lesz.A világtalálkozót a kereszténység és a magyar keresztény államiság évfordulója alkalmából 2001 helyett 2000-ben rendezi meg a magyarországi Duna-melléki egyházkerület – jelentette be Tőkés László, a Magyar Reformátusok Világszövetsé- gének elnöke tegnap. A rendezvénysorozat – melyre több mint 40 országból várnak résztvevőket – 2000. június 30-án veszi kezdetét Budapesten a ferencvárosi stadionban tartandó megnyitó ünnepséggel. Július 6-án az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban tartanak hálaadást. Július 7-től 14-ig, egy héten át a Kárpát-medence magyar református egyházai és egyházkerületei fogadják be a világtalálkozó fáklyáját, s adnak helyet számos istentiszteletnek, ifjúsági, kulturális és missziós eseménynek. Július 15-én a budapesti Kálvin téri református templomban, míg a találkozó befejező rendezvényeként július 22–23-án Kálvin János genfi templomában tartanak hálaadó istentiszteletet. Jézus Krisztus születésének 2000. évében és a „Magyar Millennium” esztendejében – Tőkés László javaslatára – a Magyarok Világszövetsége meghirdette a Hazatérés esztendejét, amely az ótestamentumi zarándoklatok példájára, a magyarság hitbeli közösségét és egységét hivatott erősíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.