A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

204Olajválság224 tört ki Nisben

1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nisben újraindult a távfűtés, miután a dél-szerbiai, ellenzéki vezetésű város távfűtőműve – a kellő engedély hiányában is – megkezdte a szerbiai árutartalékhoz tartozó olajkészlet felhasználását – közölte tegnap Branislav Jovanovics, a nisi közgyűlés végrehajtó bizottságának elnöke.A Nis városát vezető testület szombaton döntött úgy, hogy a vállalat használjon fel minden rendelkezésre álló tartalékot, függetlenül annak eredetétől és tulajdonosától. A testület megválasztotta Jovanovicsot a távfűtőmű megbízott igazgatóhelyettesévé, miután Radiszlav Zlatanovics igazgatót a rendőrség három napra őrizetbe vette. A nisi távfűtőmű pénteken állította le a távfűtést. A cég ezt olajtartalékai szűkösségével indokolta, amelyet szerinte az okoz, hogy a Nis Jugopetrol állami olajtársaság nem szállít fűtőolajat, és a jugoszláv–macedón határon várakozik szerda este óta az a 14 tartálykocsi, amely a szerb ellenzéki városok megsegítését célzó, Energiát Demokrá-ciáért EU-program keretében 350 tonna fűtőolajat juttatna Nisbe és Pirotba. A hatóságok mindeddig nem végezték el a vámkezelést, amit Zivkovics szombaton obstrukciónak minősített. Hasonló okokból Pirotban pénteken korlátozták a távfűtést. Belgrádi sajtójelentés szerint szombat este közel hétezer ember tüntetett Nisben, s a megmozduláson először vettek részt a Vuk Draskovics-féle ellenzéki Szerb Megújhodási Mozgalom tagjai is. A boszniai szerb önkormányzat átmenetileg kivonja a forgalomból a jugoszláv dinárt, amíg meg nem sikerül állapodni Jugoszláviával a pénzforgalom szabályozásában – jelentette vasárnap a boszniai szerb sajtó. Jugoszlávia és a Boszniai Szerb Köztársaság között még tavasszal szakadt meg a fizetési forgalom, amikor az önkormányzat leértékelte a jugoszláv dinárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.