315rásbeli intő

S. N. Zs.
1999. 11. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szöuli vívó-világbajnokságon és az azt megelőző edzőtáborozás során a női kardozók nem lopták be Kovács Tamás technikai igazgató szívébe magukat, s amikor felmerült a gyanú, hogy a versenyzők többször is megszegték az íratlan szabályokat – lámpaoltáskor nem tartózkodtak szobáikban, összevitatkoztak a szakágvezető edzővel, Szabó Andrással –, azonnal fefüggesztette válogatottkeret-tagságukat, de ügyükben a végső szót a jövő csütörtöki elnökségi ülésnek kell kimondania. – Tegnap meghallgattam Szabó Andrást, valamint a csapat tagjait, s ez alapján eldöntöttem, hogy írásbeli figyelmeztetést javaslok majd nekik, s ha megismétlődnek a történtek, akkor végleges kizárásra számíthatnak – mondja Kovács Tamás. – A fegyelmezetlenségek egy részét elismerték, s azzal védekeztek, hogy ez volt az első világbajnokságuk, ezért nem voltak tisztában a szokásokkal. Elég szánalmas érvelés. Nem vagyok nyomozó, hogy minden kérdést egyértelműen tisztázzak, de nem is ez a lényeg. Olyan versenyzőkről van szó, akik eredmények helyett csak balhékkal hívták fel magukra a figyelmet. Még ennél is szomorúbbnak tartom, hogy a világbajnoki szereplésükkel lejáratták a magyar kardvívás tekintélyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.