A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A duma kiállt a kormány mellett

1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz szövetségi légierő tegnap a rossz időjárási viszonyok ellenére újabb csapásokat mért csecsenföldi célpontokra. A Szu–24-es, Szu–25-ös és MiG–25-ös harci gépek Urusz-Martan, Bamut, Argun, Satoj és Groznij körzetét támadták, továbbá az Argun folyó völgyében, alig öt kilométerre a grúz határtól megsemmisítették a muszlim fegyveresek egyik táborát. Az orosz hadvezetés állítása szerint az Argun és a Mesehi folyók találkozásánál fekvő tábor volt az egyik tranzitközpontja a Grúzia irányából érkező zsoldosoknak és fegyverszállítmányoknak. Az orosz védelmi tárca sajtóközpontja tegnap azt hangoztatta, hogy a kezdeményezés változatlanul a szövetségi erők kezében van. Az állami duma, az orosz törvényhozás alsóháza tegnap teljes támogatásáról biztosította a kormány csecsenföldi lépéseit, s azt ajánlotta, hogy a Putyin-kabinet semmi esetre se kezdjen tárgyalásokat a grozniji vezetéssel, hanem mielőbb vigye sikerre a csecsenföldi „antiterrorista akciót”. A csecsen kormányt sok mindenért terheli felelősség, de csakis saját né- pének tartozik számadással, nem pedig az orosz ágyúknak és páncélosoknak – jelentette ki Iljasz Ahmadov csecsen külügyminiszter. A Kommerszant Daily orosz gazdasági napilap tegnapi számában megjelent interjújában a csecsen politikus beszámolt arról, hogy holland útlevéllel utazik az európai fővárosok között, s körútját teljes egészében Groznij finanszírozza. Megbeszélései legfontosabb eredményének azt nevezte, hogy Európában már megértik: ha az egész világon úgy harcolnának a terrorizmus ellen, mint azt Oroszország teszi Csecsen-földön, akkor kő kövön nem maradna bolygónkon. A csecsen menekülteknek nyújtandó nemzetközi segítségről kezdett tárgyalásokat tegnap Moszkvában az ENSZ menekültügyi főbiztosságának vezetője. Ogata Szadako asszony Igor Ivanov külügyminiszterrel, illetve Szergej Sojguval, a rendkívüli helyzetek és a polgári védelem tárcájának vezetőjével tárgyalt, s várhatóan felkeresi az ingus területen létrehozott táborokat is (Csecsenföldre az orosz hatóságok nem engednek be nemzetközi képviselőket).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.