A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A jó tréfa sosem rossz

Dévényi István
1999. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kész kabaré, ami a Magyar Televízióban szombat esténként látható. Köszönhetően a Szféra Tv-nek, amely egy újdonsült megállapodás értelmében novembertől a Magyar Televízió egyes csatornájának szombat esti fő műsorát készíti. A Szféra jelmondata: Magyar kabaré minden szombaton este az MTV 1-en!Bruhaha. Új műsor, régi szereplőkkel. A Bruhaha című kabaré – alcíme szerint kabaré a köbön – műsorvezetője Vidorka professzor, alias Dömdödöm, alias Mikó István. A professzor szerepéhez illő külsőt kapott: nyuszi fogak, két hatalmas, elálló fül, s lenyalt haj mutatja Mikó István humor iránti elkötelezettségét. Beosztottja dr. Sopánka, a Bruhaha kórház főorvosa, a klasszikus burleszkből átlibbenő Tahi Tóth László, míg a rendre a Bruhaha rendőrség vezetőjeként a hihetetlen rangmagasságba emelkedő Popper százezredest alakító Bajor Imre vigyáz. Készítőinek szándéka szerint a Bruhaha a legnépszerűbb televíziós kabaréműsorok – mint például a Szeszélyes évszakok – hagyományait kívánja követni. A tervek között azonban nemcsak az elődök követése, hanem a sikeres sorozatok továbbfejlesztése is szerepel. Az ötvenkét perces műsorban a legkülönbözőbb stílusú komikus magánszámok, villámtréfák, képi gegek, hosszabb-rövidebb jelenetek, bohózatok váltogatják egymást, s új próbálkozásként a Bruhaha stábja Home-Vicc pályázatot hirdet. A műsor állandó szereplőjeként lép színre a három B, vagyis a Bruhaha Big Band, Mericske Zoltán irányításával. Másfél évtizede a Kockás című ifjúsági képregényözönben vidám történet látott napvilágot. A törpék életéből röpke ízelítőt adó históriában vidám és szomorú lények, Bruhahák és Búsongók csaptak össze. A küzdelemben – mivel a Kockás vásárlói között nagy arányban fordultak elő úttörők – senki sem vesztette életét, ugyanakkor az aprók harcának egyedi színt adott, hogy a Búsongók, amint elmosolyogták magukat, azonnal Bruhahává változtak. Így, az angliai téllé silányult magyar őszben, amikor a társadalom a televíziók híradói előtt keseregve tölti egyre hoszszabb estéit, mi mást mondhatnánk: hajrá Bruhahák!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.