A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A jövőért táncoltak

S.
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportok királynőjének hazai hívei ötödik alkalommal bállal búcsúztak az évtől a Hotel Hélia nagytermében. A Magyar Atlétikáért Alapítvány rendezvényén Hédáné Zink Teréz és Zsivótz-ky Gyula köszöntötte a több száz megjelentet. Elsőként a hetvenes évek két kiválóságát jutalmazták meg, a fedett pályás világcsúcstartó Mátay Andreát és az 1974-ben Európa-bajnokságot nyerő Bruzsenyák Ilonát. Az ünnepségen a jelen legjobbjait is díjazták. Az év ifjúsági atlétája a gerelyhajító Szabó Nikolett és a távfutó Bodor Olivér lett, a junioroknál a távfutó Szentgyörgyi Katalin és a tízpróbázó Zsivótzky Attila, míg a felnőtteknél a rúdugró Szabó Zsuzsanna és a kalapácsvető Németh Zsolt érdemelte ki a címet. Az év atlétaedzője, Németh Pál, a szombathelyi Dobó SE mestere lett, akinek a kitünte-tést Chikán Attila gazdasági miniszter adta át. A kitűnően sikerült ötödik atlétabált Gyulai István nyitotta meg szóban, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség főtitkára a palotásra ugyanis nem vállalkozott. A bál bevételének egy részét az alapítvány az utánpótlás-nevelésre fordítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.