A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A lettek ellen nem a lét a tét

S. N. Zs.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel ezelőtt euforikus hangulat uralkodott Salgótarjánban, amikor a férfiválogatott Halm Roland utolsó pillanatban dobott triplájával legyőzte Oroszországot, s így megnyílt az út az Európa-bajnoki döntőbe. Azóta már a júniusi Eb-döntő is messzi múltnak tűnik, ma már az újabb selejtezősorozat nyitányán kell helytállni. Az első összecsapásra Ventspilsben kerül sor, ahol a házigazda Lettország lesz az ellenfél. A lettek ugyan a hagyományosan erős balti országok között nem a legjobbak – inkább a litvánoktól tartanak Európa-szerte –, ám idegenben nehéz lesz nyerniük Halméknak. Már csak azért is, mert a lettek is tisztában vannak azzal, hogy a horvátok mögött a második továbbjutóhelyért valószínűleg velünk csatáznak, hiszen Szlovákia könnyebb ellenfélnek számít. Mindenesetre a bemelegítés tökéletesen sikerült, ugyanis hétfőn este a Mészáros Lajos szövetségi kapitány szerint hasonló játékstílust alkalmazó cseheket 74-73-ra sikerült legyőzni Nym-burkban. Különösen a 19 pontot gyűjtő Sitku Ernő játszott kiemelkedően, de a többiekre sem lehetett panasza a kapitánynak. – A legfontosabb szempon-tokban tudtuk felülmúlni a cseheket – magyarázza a kapitány. – Stabilan védekeztünk végig, a hazaiak provokációinak nem ültek fel a játékosaink, és a hajrában sem remegtek meg a kezek. Hasonló kiélezett küzdelemre számíthatunk a lettek ellen, s megnyugtató, hogy bírják a feszült légkört a csapat tagjai. Mészáros Lajos ugyan nem mondta ki, de ezen az összecsapáson csak nyerhet a magyar válogatott, igazán sokat csak az ellenfél veszíthet, s bár nem mindegy, miként kezdődik a mostani sorozat, vereség esetén sem szállnak el a továbbjutási remények.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.