A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A megyék is egyeztetnek

G.O.
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszak értékelése és Bács-Kiskun megye jövő évi költségvetésének előkészítése érdekében fogadta tegnap Endre Sándor, a közgyűlés elnöke a megyében működő egyházak, felekezetek és vallási közösségek vezetőit. A munkaértekezleten szó esett a millenniumi előkészületekről, a közösen szervezett programok koordinációjáról is. Endre Sándor lapunknak elmondta, hogy a Bács-Kiskun területén működő egyházak közül héttel van a közgyűlésnek együttműködési megállapodása, és a megyei önkormányzat hivatalában külön tisztviselő gondoskodik a kapcsolatok ápolásáról. A mostani találkozó jelentőségét az adta, hogy a költségvetés megalkotása előtt konkrétan megfogalmazhatták az érintettek elképzeléseiket, a közgyűlés elnöke pedig azonnal ismertethette a rendelkezésre álló forrásokat és azok mértékét. Ezzel kapcsolatban Endre megjegyezte, hogy már az együttműködési megállapodások jelentős összegeket különítenek el. Kiemelt hangsúlyt kap a református és a katolikus közösségekkel karöltve a drogfogyasztás visszaszorításáért folytatott küzdelem. E mellett külön tételként szerepel majd a jövő évi költségvetésben az úgynevezett egyházi keret. A XX. század végén igen nagy szerep hárul az egyházakra az elesettekkel való törődés területén, hiszen az egyházak valódi közösségeket teremtenek, és visszaadják az emberek jövőbe vetett hitét, nyilatkozta Endre Sándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.