A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Móra Könyvkiadó téli ajánlata

MÉK
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2000-ben ünnepli a Móra Ferenc Könyvkiadó 50. születésnapját. Idei karácsonyi ajánlatukat, egyúttal az elkövetkező év tendenciáit, új sorozatukat mutatták be keddi sajtótájékoztatójukon. A Móra már évtizedek óta több generáció gyermekeinek kiadója. A klasszikus magyar mesék és versek mellett több sikeres könyvsorozat megalkotója. Most karácsony előtt kerül a boltokba új sorozatuk, a Zsiráf-könyvek, amelyek a klasszikus Ablak–Zsiráf című kiadvány szellemében a legifjabb olvasni tudókhoz szólnak. Az első négy Zsiráf-könyv olyan klasszikusokat vonultat fel, mint Fekete Istvántól a Csí, Gárdonyi Géza Kék paradicsoma. Szintén a sorozat tagja Janikovszky Éva legújabb története, Cvikkedli címmel. A Zsiráf-könyvek egyesítik a nyelvi igényesség, az ízes, eleven szövegek, valamint a gondos, könnyen olvasható tipográfia igényét. A legkisebbeknek szólnak, felolvasásra várva, Gazdag Erzsi és Zelk Zoltán mesés és verses kötetei. Tovább bővül a már klasszikus Pöttyös regénysorozat Jólesz György Zsófi-könyveinek újabb részével. Klasszikus magyar népmese-feldolgozásokból válogat A Zöld szakállú király című kötet. A Mondák könyve szerzője, Komjáthy István gazdag életművéből született a Botond című könyv. Szintén nagyon értékes kiadvány Tótfalusi István Operameséi, melyek bevezethetik gyermekeinket az opera világába. Végül két külföldi szerző zárja a sort. Gabi Schuster Sissi-trilógiájának első része e romantikus történetet a mai bakfis lányok érdeklődésének megfelelően dolgozza fel. A századelő híres írónője, Agnes Günther fél évszázada elfelejtett nagy sikerű A szent és a rajongója című műve jelent meg ismét, új fordításban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.