A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Portland otthon veszített

LR-BL
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi, 16. fordulójában újabb meglepetéseket regisztrálhattak a szurkolók: az idény eddigi legjobb teljesítményét nyújtó Portland TrailBlazers 93-91-re kikapott az Indiana Pacers csapatától hazai pályán, míg a krízisben lévő Houston Rockets gólgazdag, hosszabbításos találkozón (118-110) bizonyult jobbnak Vancouverben a Grizzliesnél.Scottie Pippen és társai nem számítottak az Indiana hosszú távú ellenállására, és rá is fizettek. A Jalen Rose (20 pont) és Dale Davis (15 pont, 12 lepattanó) vezérelte vendégek négy perccel a mérkőzés vége előtt hat ponttal elhúztak (90-84), de ekkor még az egykori chicagói Pippen (20, 10) zsinórban beszórt öt egységével a Portland egy pontra felzárkózott, ám fordítani nem volt képes. – Túlságosan is rivaldafényben vagyunk, és mindenki minket akar legyőzni. Sajnos, ez az Indianának ezúttal sikerült is – vélekedett Pippen. A Blazersnek – veresége ellenére – így is imponáló, 13/3-as a győzelem/vereség mutatója. Az idei szezonban vergődő Houston ritkaságszámba menő győzelmet aratott Vancouverben. A hosszabbításos összecsapás hőse a bajnokság kezdete előtt a Grizzlies által draftolt, ám jelenleg a Rocketsben játszó Steve Francis volt, aki 24 pontot és 9 lepattanót szerzett, valamint kiosztott 10 gólpasszt is. Francis nem akart Kanadában kosárlabdázni, így egy három együttest és 11 játékost érintő tranzakció keretében Houstonba került. A 15 ezer néző három órán át kifütyülte és szidalmazta a fiatal bedobót, sőt, egy esetben gyümölcsdarabbal is megdobták a felbőszült drukkerek. A sérült centert, Hakeem Olajuwont nélkülöző Rocketsnek jókor jött a győzelem, de a gárda még így is csak az Atlanti csoport utolsó előtti helyén szerénykedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.