A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A stukkók maradtak

1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Bálint SZDSZ-elnök beszélt hétfőn reggel a közszolgálati Kossuth rádióban. Még megbánja. Szabad demokrata-össz-szövetségi tudományos és gyengénlátó konferencia volt a megelőző hét végén, szárnyaszegett szabad madarak károgtak, csipogtak és vijjogtak a pódiumon, ennek keretében lépett mikrofonhoz Magyar pártvezető, és ha már ott volt, elmondta kormányzati bírálatát is. Ez ugyan így, ebben a formában nem szerepelt a programban (ott arról kellett volna beszélni, miért adta be a kulcsot a szabad demokrácia idehaza), de csak beszélt a Magyar ember, rakta egymás mellé az orbitális butaságokat, míg a ceremóniamester véget nem vetett a zenének. Még magunkhoz sem tértünk, már az éteren át (Kossuth rádió, Reggeli Krónika) szólt hozzánk Magyar Bálint, aki civilben valószínűleg maga a nemzet, mert egyvégtében, míg az interjú ment, sugallta a rádióhallgatónak, ő itt egyszerre két posztot tölt be. Részint mint Magyar Bálint Mérleg utcai elkötelezett, részint pedig mint a reá ruházott nemzeti lelkiismeret. (Hogy ki ruházta reá, nem tudni, a vizsgálat tart.) De nem is erről akarok én itt beszélni, hanem arról, hogy Magyar elnök Kossuth rádiós szózata kapcsán az egyik hallgató a következőket akarta kérdezni: Kedves Magyar Bálint pártelnök, mondja már meg az Istenért, miért nem használják önök és párttejtestvéreik (Iván meg a többiek – A szerk.) a hazaszeretet kifejezést... Negyed nyolc múlhatott öt perccel, amikor az inkriminált mondat elhangzott a rádióban, én ijedten meredtem a kihangosított készülékre, tud-e mondani erre valamit Magyar Bálint, vagy nem tud, és akkor jaj az SZDSZ-nek, itt a világvége, valamire való szabad demokrata már ugorhat is lefele a Tajgetoszról. Hazaszeretet. Csak figyeltem Magyar Bálintot (régi nyilatkozó, riporter őt meg nem foghatja, hírlapíró meg nem csípheti), mit mond. A hazaszeretetről nem beszélni kell – tájékoztatott a pártfő –, ez nem olyan dolog, amivel reggelente szájat öblítünk, gargalizálunk. A hazaszeretet mindannyiunknak itt van a szívében, a garatmandulájában. Míg Magyar pártvezető beszélt, én a stukkókat és a födémszerkezetet figyeltem, tartanak-e még. Javukra mondom, tartottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.