A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A SZEF ma dönt

Bákonyi Ádám
1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen lehetőség az ötszázalékos bértömeg és a 8,25 százalékos illetményalap további növelésére – mondta tegnap Stumpf István kancelláriaminiszter, miután másodszor tárgyalt a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) képviselőivel.– A kormány javaslata azoktól a pontoktól is távol esik, amelyeket kompromisszumként fogalmaztunk meg – mondta Szabó Endre, a SZEF elnöke a tegnapi érdekegyeztető tárgyalás után. Hozzátette: a szakszervezet képviselői ezért a tárgyalások felfüggesztése mellett döntöttek. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, Stumpf István és a SZEF egy közalkalmazottakra vonatkozó középtávú felzárkóztatási programról, illetve a 2000. évi bérekről folytatott tárgyalásokat. Ennek eredményeképpen november 18-án a kancelláriaminiszter egy szakmai illetményszorzó kialakítására tett javaslatot, amely a közszféra leghátrányosabb helyzetű dolgozóinak garantálná a keresetnövekedést. Stumpf tegnap bejelentette: szeptember 1-jétől 1600-ról 3000 forintra emelik a szakmai minőségi pótlékot. Az ötszázalékos bértömeg és a 8,25 százalékos illetményalap további növelésére azonban a kormánynak nincsen lehetősége – szögezte le a miniszter. A SZEF elnöke elmondta: az illetményszorzóra tett javaslatot a szakszervezet üdvözölte, azonban szerintük mértéke a várakozáshoz képest „szolid”. Az ötszázalékos költségvetési hozzájárulás növelése sarokköve volt a SZEF javaslatainak – a szervezet kilencszázalékos garantált bérnövekedést követelt –, ezért a tárgyalások fefüggesztése mellett döntöttünk – mondta az elnök. Hozzátette: a szervezet további lépéseiről a SZEF mai ügyvivő testületi ülésén határoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.