A szegediek ódzkodnak

B. J.
1999. 11. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz, hogy a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) megfeleljen funkciójának, igen kemény régiós koherenciára van szükség. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a forrásokért folytatott harcban nemcsak a többi hat magyar, hanem az Európai Unióhoz csatlakozni szándékozó országok régióival is versenyben vannak – mondta Nógrádi Zoltán, a DARFT elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet annak okán tartottak, hogy egyeztető tárgyalást folytatott a szegedi és a békéscsabai polgármester. Rendkívül fontos a megyei jogú városok közötti egyeztetés, hogy stabilizált régióként vehessék fel a versenyt. Szerencsére a három megyeszékhely nyitott minden olyan együttműködésre, ami a térség egységét szolgálja. Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott: erről már akkor is megbizonyosodott, amikor Bartha László szegedi polgármester találkozott a kecskeméti polgármesterrel. Most pedig Papp János békéscsabai polgármester biztosította őket ugyanerről. Olyan régióról van szó, amely garanciát ad arra is, hogy a megszerzett források megfelelő módon kerüljenek felhasználásra. Papp János elmondta: rendkívül sok pénzről van szó, amit reményeik szerint az elkövetkező időszakban meg tudnak szerezni. Szerinte csak megfelelően felkészült apparátussal, együttműködni tudó regionális tanáccsal lehetnek képesek a fejlesztési programok megvalósítására. Bartha László úgy véli: a régió stabilitásához szükséges, de ma a DARFT irányításánál nem érvényesül a rotációs elv, ahogyan azt egyesek elképzelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.