Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A VDSZSZ öt százalékot kér

Bákonyi Ádám
1999. 11. 12. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a 2000. évre vonatkozóan ötszázalékos reálkereset-növekedést tart szükségesnek – mondta Gaskó István, a szakszervezet elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A jövőben a VDSZSZ és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) az egységes álláspont kialakításának érdekében tárgyalásokat folytat. Az eltérő inflációbecslések miatt a VDSZSZ nem bruttó béremelést, hanem ötszázalékos reálkereset-növekedést nevezett meg – mondta Gaskó István. Mint arról beszámoltunk: a MÁV Rt. hatszázalékos infláció mellett 8,5 százalékos átlagkereset-emelésre tett ajánlatot, ami 2,5 százalékos reálkereset-növekedést jelent. A VDSZSZ álláspontja szerint ötszázalékos igényük felét a MÁV így már teljesítette, a maradék 2,5 százalékot pedig az augusztusban kötött megállapodás értelmében követelik, amikor a MÁV ígéretet tett az elmúlt években a vasutasokat ért reálkereset-csökkenés kiegyenlítésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.