A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Adósságspirálba kerülhet a főváros

P.G.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demszky Gábor által hangoztatott kiegyensúlyozott fővárosi pénzügypolitika csak beszéd, a valóság az, hogy 2003-ban 30 milliárd forintos eurókötvény kibocsátására kényszerül a városvezetés, Budapest adósságspirálba került – jelentette ki tegnap a főváros adósságszolgálatáról készült számításokra hivatkozva Marsi Péter Pál, a MIÉP frakcióvezető-helyettese. A városatya szerint a jövő évi költségvetési koncepció köszönőviszonyban sincs a főváros közlekedésfejlesztési rendszertervével. Ez utóbbiról ugyanis nem készült költségbecslés, hatékonyságelemzés és finanszírozási javaslat. Elmondta: a városvezetés hosszú távú költségvetési terve nem számol a már kidolgozott közlekedéspolitikai fejlesztések finanszírozásával, a tömegközlekedés térvesztésének megállításával. A fővárosi MIÉP határozottan elutasítja azt az elképzelést, hogy Budapesten türelmi zónákat alakítsanak ki – közölte Bánovics Tamás. Mint fogalmazott, az adófizetők pénzén létrehozandó övezeteknek nincs alkalmas hely a belső kerületekben, ezt a polgárok döntő többsége is így látja. A főpolgármester azon kérése pedig, hogy a kormány mondja fel az emberkereskedelmet és a prostitúciót szabályozó New York-i egyezményt, nevetséges. Budapest nem válhat az örömlányok központjává – mondta a városatya. A párt támogatja, hogy Antall József néhai miniszterelnökről nevezzenek el utcát, ezt a kezdeményezést azonban kiegészítenék még két névvel: Németh Lászlóéval és Mindszenthy Józsefével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.