A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Agrárbüdzsé: állóháború

Blázsovics Lívia
1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisgazdapárt változatlan tartalommal kapcsolódó módosító indítványt nyújt be a parlamentnek, amelyben 93,5 milliárd forinttal növelné a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) jövő évi költségvetési támogatását – közölte lapunkkal tegnap Csúcs László frakcióvezető-helyettes. Erre azért van szükség, mert a költségvetési bizottság csütörtöki ülésén a szocialisták ügyrendi javaslatára úgy határozott, hogy az egymással összefüggő módosító indítványokról csomagban dönt. Emiatt visszavontnak kellett tekinteni az FVM 413 milliárd forintos támogatásával kapcsolatos indítványokat. Az adótörvények módosításából eredő bevételkiesés miatt a kormány csökkenti a minisztériumok támogatását, az agrártárca esetében ez mintegy 4 milliárd forintos negatívumot jelent – tájékoztatott Csúcs. Hozzátette: ezt az összeget nem kívánják hozzáadni többletigényükhöz, bár méltánytalannak tartják, hogy a többi minisztériumhoz képest lényegesen nagyobb az FVM-től ilyen formában elvont pénz. A politikus nem kívánta kommentálni azt a tegnapi Világgazdaságban megjelent hírt, hogy Torgyán József a kisgazdák elnökségi ülésén megfontolandónak nevezte az FKGP koalíciós tagságát, ha a Fidesz elutasítja az agrártárca többletigényére vonatkozó javaslatokat. Ezzel kapcsolatban Bánk Attila frakcióvezető lapunknak úgy nyilatkozott: az elnökségi ülésen a költségvetésről tárgyaltak, és a pártelnök nem beszélt a koalíció jövőjéről. A Fidesz továbbra sem támogatja az FVM költségvetési igényeit, és az ezzel kapcsolatos kisgazda indítványokat. – Ez azonban nem vezethet a koalíció felbomlásához, hiszen az egyáltalán nem érdeke az FKGP-nek – szögezte le Mádi László, a Fidesz frakcióvezető-helyettes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.