Akadályozták Pallag Lászlót

M.R.
1999. 11. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékozódni akartam egy elítélt fogva tartásának körülményeiről, s szerettem volna néhány fontos kérdésre is választ kapni tőle, ám a különböző intézmények vezetői megtagadták a bejutásomat – közölte Pallag László. A kisgazdapárt frakcióvezető-helyettese az elmúlt héten a gyulai büntetés-végrehajtási intézményben fogva tartott személylyel akart találkozni, ám ezt annak ellenére nem engedélyezték, hogy országgyűlési képviselőként kérte bebocsátását. – Amikor a bv-intézet vezetőjét értesítettem, azt a választ kaptam, hogy kérjek engedélyt a Békés Megyei Főügyészségtől – mondja Pallag László. A nyomozó hatóság megyei vezetője azzal hárította el a döntést, hogy nem kompetens az engedély kiadásában, forduljak a megyei bíróság elnökéhez. Hárs Mártát telefonon kereste, aki arra kérte, fáradjon be személyesen az irodájába, mert telefonon keresztül nem ad akárkinek információt – foglalta össze a történteket a kisgazda-képviselő. A személyes találkozó alkalmával a megyei bíróság elnöke azt közölte a honatyával, hogy beszélje meg a bv-intézet vezetőjével a teendőket. Csóti dandártábornok, miután a politikus a rendvédelmi szervek egyik tisztjével együtt érkezett a börtönparancsnokhoz, azt mondta, a fogva tartott ítélete nem jogerős, ezért nem engedélyezheti a vele való találkozást. Ekkor Pallag László újból Hárs Mártához fordult, aki elmondta, hogy nincs a bíróságnál az ügyirat, ezért amíg az aktákba nem tud betekinteni, addig nem is dönthet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.