A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Alközpontpótló rendszer készül

PGI
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MatávCom az idén még teszteli, és várhatóan a jövő évben hozza forgalomba az új telefonalközpont-pótló rendszereit, amelyek nem a hagyományos, hanem Internet Protokoll (IP) technológián alapulnak. Ezáltal lehetővé válik, hogy az adat és a beszéd továbbítása egy vonalon történjen – mondta el tegnap Bedő Erik, a MatávCom vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen. A MatávCom vezérigazgatója szerint a mobiltelefon-előfizetők száma hamarosan meghaladja a hagyományos előfizetőkét, ennek ellenére mindkét távközlési forma hasonlóképp fejlődik a jövőben. A vonalas telefonok egyértelmű előnye abból adódik, hogy a digitális vonalakhoz képest jóval több adat továbbítható, a szolgáltatások minősége lényegesen magasabb, az árszínvonal pedig alacsonyabb – tette hozzá Bedő Erik. A százszázalékos Matáv-tulajdonban levő céget 1996-ban alapították, amely ma az üzleti ügyfelek körében meghatározó részt birtokol a magyar piacon. A MatávCom építette ki például a Pólus Center és a november 12-én megnyíló West End City Center kommunikációs rendszerét. A gazdasági eredményekről szólva a vezérigazgató elmondta: idén meghaladják a tavalyi árbevételt, és a nyereség is várhatóan több lesz, mint tavaly. A MatávCom tavalyi árbevétele 7,4 milliárd, adózás előtti nyeresége pedig 380 millió forint volt. Bedő Erik szerint a távközlési piac teljes liberalizációját követően a világ legnagyobb távközlési vállalataival kell majd felvenni a versenyt a hazai piacon. A piacnyitást követően olyan cégek jelennek meg rövid időn belül a hazai piacon – mint a British Telecom –, amelyek rendkívül tőkeerősek, és hatalmas ügyfélkörrel rendelkeznek. A MatávCom a mai nap harmadszor tartja meg szakmai rendezvényét a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a távközlés, a telekommunikáció és az informatika elmúlt ötéves fejlődését mutatják be, az előadásokon pedig középpontba kerülnek a jövő távközlési és adatátviteli rendszerei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.