Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Átfogó ellenőrzés

1999. 11. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben folyamatos jelzések érkeztek a titkosszolgálati eszközöket is alkalmazó rendvédelmi és titkosszolgálati szervezetektől a büntetés-végrehajtás országos parancsnokához és a minisztérium vezetőihez arról, hogy elítéltek csoportjai a tárca által bevezetendő szigorítások és a remélt amnesztia elmaradása miatt zendülést terveztek előkészíteni október 23-ra – mondta el szombaton Hende Csaba, az Igazságügyi Minisztérium (IM) politikai államtitkára. Az államtitkár szerint a szükséges intézkedéseket azonnal megtették, hogy a törvény teljes szigorával fellépve egy esetleges, akár országos kiterjedésű fogolyzendülést a lehető legrövidebb időn belül csírájában elfojtsanak. A rendőrség a Vám- és Pénzügyőrség szakembereinek bevonásával több büntetés-végrehajtási (bv) intézetben váratlan és átfogó ellenőrzéseket tartott – közölte Hende Csaba. Az ügyről elsőként a Népszabadság adott hírt szombaton Dávid Ibolya nyilatkozata alapján. Az igazságügyi miniszter a lappal közölte: az ellenőrzések során a Budapesti Fegyház és Börtönben egy rádiótelefont találtak, amely kézkrémes dobozba volt beépítve. Ampullákat fedeztek fel, melyekben a vizsgálat heroint mutatott ki. Dávid azt is elmondta, hogy Sátoraljaújhelyen a kézről vett minta egy személynél heroint, a másiknál kokaint mutatott ki, a látogatóhelyiségben pedig 11 ezer forint átadását hiúsították meg, amelyet két látogató a fogva tartottnak akart átadni. Kalocsán fűrészlapot, kihegyezett acéldarabot, nuncsakut és fojtásra alkalmas eszközt találtak az elítélteknél. A Fővárosi Büntetés-végrehajtó Intézetben az ellenőrzés során a szervezett bűnözői körök kiemelt veszélyességű bűnözőjénél mobiltelefont találtak a hozzá tartozó töltővel együtt. Az intézkedés során az elítélt a vele szemben eljárókat megfenyegette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.