A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az élet megy tovább

A.
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fordulatokban gazdag Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság konstruktőri világbajnoki címét megszerző olasz istálló, a maranellói székhelyű Ferrari sportdirektora, Jean Todt évadösszegző monológja talán a tízmillió dollárokról szóló világról talán nem érdektelen.„A konstruktőrök világbajnokságának megnyerése kitűnő teljesítményt jelent. Utoljára 1983-ban szereztük meg ezt a címet, két francia pilótával, René Arnoux-val és Patrick Tambay-vel. Idén, ha figyelembe vesszük Michael Schu-macher balesetét, amelynek következtében ő nem vehetett részt több futamon, három versenyző szerezte meg a világbajnoki címet a Ferrarinak, Michael Schumacher, Eddie Irvine és Mika Salo. Mindhárman fontos szereplők voltak ebben a játszmában. Hogy megvalljam az igazat, a konstruktőrök bajnoksága nagyon fontos számomra a technológia miatt, és megmutatja, hogy milyen kemény munka folyt a Ferrarinál az autók versenyképessé tétele érdekében. A célunk az volt, hogy megnyerjük mindkét világbajnoki címet, a konstruktőrit és a pilótákét, és az utolsó versenyig küzdöttünk értük. Nyilvánvalóan örültem volna annak, ha Eddie Irvine-t koronázták volna világbajnokká, még akkor is, ha elhagy bennünket. Azért a konstruktőri világbajnoki cím nem olyan nagy vigasz számunkra, belegondolva abba, hogy milyen versenyképesek voltunk az első, Ausztrál Nagydíjon. Manapság a világ fontos és nagy kosntruktőrei közül a legtöbben nyerni szeretnének a Forma–1-ben. A Forma–1 történetét tekintve a Ferrari, kilenc bajnoki címével, csatlakozik a Williamshez, mint a legtöbb számú konstruktőri bajnoki címmel rendelkező csapathoz. Ezáltal az 1999-es diadal szimbolikussá válik és egyfajta jutalom a csapat számára. Miután Schumacher visszatért, hogy támogassa Eddie Irvine-t, sikerült megszerezni azt a bajnoki címet, amelyben 16 éve nem volt része Maranellónak. Az élet megy tovább, és most 2000-re kell koncentrálnunk, hogy jobban teljesítsünk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.