A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az idei tél már több áldozatot követelt

Zivkovics
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hideg beállta óta húsznál is több ember fagyott meg Magyarországon – értesült lapunk. Voltak, akik baleset vagy túlzott alkoholfogyasztás következtében elestek, nem bírtak felállni, s a hidegben kihűlt a szervezetük, de az áldozatok között akadt hajléktalan, sőt fűtetlen otthonában elhunyt nyugdíjas is.A budapesti Erzsébet-kórházba november eleje óta 15 embert szállítottak be súlyosan kihűlt állapotban, közülük öt meghalt – tájékoztatta lapunkat dr. Elek István főorvos, s hozzátette: a hajléktalanokon kívül voltak olyanok is, akik rendelkeztek bejelentett lakással, s hideg otthonukban találtak rájuk. Az elmúlt néhány napban csak Bács-Kiskunban három fagyhalál történt, de a fővárosban is többen vesztették így életüket. A Szociális és Családügyi Minisztérium adatai szerint az előző télen 368 ember hunyt el fagyhalál következtében, az áldozatok fele a saját lakásában. Az esetek között volt baleset vagy alkoholos állapotban elszenvedett fagyhalál, hajléktalan és saját lakásában megfagyott nyugdíjas is. Az áldozatok 78 százaléka volt férfi, több mint háromnegyede egyedül élt. A tragédiával járó esetek mindössze 5 százaléka történt Budapesten, jóllehet a fővárosban él a legtöbb hajléktalan. – A fővárosban a hajléktalanoknak fenntartott éjszakai menedékhelyek kihasználtsága 95 százalék körüli – mondta Bényei Zoltán, a Menhely Alapítvány intézményvezetője. – Úgy tűnik azonban, az idén is a tavalyihoz hasonló a helyzet: vannak olyan szállók, ahol mindig akad szabad hely, s vannak, amelyek szinte egész télen 120 százalékos kihasználtsággal működnek. Harrach Péter szociális és családügyi miniszter tegnap ellátogatott Budapest X. kerületében az Előd utcai hajléktalanszállóra, hogy megvizsgálja, milyen körülmények várják a rászorulókat. A miniszter úgy vélekedett, hogy a krízisszállók, ha zsúfolt helyen is, de melegben, tisztálkodási lehetőségekkel, olyan emberi körülményeket tudnak teremteni, ami a hajléktalanok számára a túlélést jelentheti a hidegben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.