A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az idén Ausztria a díszvendég

Csákó Attila
1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta várja a látogatókat a Budapesti Vásárközpontban a Hó-Show ’99. A rendezvény a téli üdülés és a téli sportok szerelmeseinek találkozóhelye. A show-ra kilátogatók óhaját 130 kiállító lesi, a legnevesebb sportszergyárak és -forgalmazók ajánlataiból válogathatnak november 14-ig. Aki kellő elhatározással és megfelelő vásárlóerővel rendelkezik, az „tetőtől talpig” felöltözhet a hegytetők és a völgyek meghódításához. Számtalan síléc, overall és bakancs várja gazdáját. A kínálat színesítéséhez járul hozzá a Síbörze, ahol adni, venni és cserélgetni lehet a használt felszereléseket. Sok kezdő ezeket az akciókat kihasználva jutott felszereléshez az első lesikláshoz. A kiállításon számtalan utazási iroda kínálja szolgáltatásait. Mondhatni, nincs olyan igény, amelynek ne tudnának eleget tenni. A síturizmus idén várhatóan minden rekordot megdönt, hiszen sokan összekapcsolják az aktív pihenést, a sportolást és a 2000. év megünneplését. A rendezvény díszvendége Ausztria. – Az első Hó-Show 1991-ben osztrák támogatással jött létre. Nagy megtiszteltetésnek és munkánk elismerésének tartom, hogy amikor idén először hívtak díszvendéget, akkor ránk esett a választás. Az osztrák téli turizmusban, a német és a hazai turisták elsődleges részvétele érvényesül, de egyre több közép- és kelet-európai vendégünk van. A magyarok egyre nagyobb számban keresik fel országunkat. Az európai turisztikai piacon a síüdültetési kategóriában 47 százalékos részesedéssel első Ausztria. Kínálunk lehetőséget a sportolni vágyóknak, valamint a kisgyermekekkel érkezőknek egyaránt. Folyamatos rendezvényekkel és akciókkal kedveskedünk a magyaroknak, hogy a szomszédban is otthon legyenek – mondta Kapus György, az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója. A Hó-Show szervezői színpadi produkciókkal is szórakoztatják a rendezvényre látogatókat. A felállított mászófalat bárki kipróbálhatja, vagy megtekintheti a profi görkorcsolyások bemutatóját. A belépőjegy 550 forintba kerül, de családi jegy is kapható. Ez 1100 forint, és két felnőtt, két gyermek egyszeri belépésére szolgál. Aki a télből ízelítőt akar kapni, az 10 és 18 óra között látogathatja meg a rendezvényt. Minden belépőjegy egyben tombola is, amelynek főnyereménye egy külföldi út.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.