Bank németeknek

1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

German Desk divíziót alakított a magyarországi német ügyfelek számára a német DG Bank AG érdekeltségi körébe tartozó Takarékbank Rt. – jelentette be tegnap a Takarékbank ügyvezetője.A kezdeményezés nem új keletű, a DG Bank AG hasonló szolgáltatást működtet már Londonban, New Yorkban és Hongkongban is. Azért döntöttek a German Desk magyarországi bevezetése mellett is, mert az anyabank meggyőződése szerint a dinamikusan fejlődő hazai gazdaság ígéretes lehetőségeket kínál a nemzetközi együttműködésre – közölte Franz Otto, a Takarékbank Rt. ügyvezetője. Hozzátette: elsősorban a Raiffeisen Bank és a Volksbank ügyfeleit kívánják megnyerni hazai szolgáltatásaiknak is. A németországi relációban lebonyolított magyar kereskedelem eléri a hazai külkereskedelem egészének egyharmadát. Németország az Európai Unióból beérkező tőkebefektetések egynegyedét képviseli a rendszerváltás óta onnan beáramló több mint 13 milliárd márkás értékkel. Ezen adatoknak a hátterében a magyar gazdaságban kulcsszerepet betöltő német társaságok állnak. Az új banki szolgáltatás mindezen cégek további fejlődését kívánja segíteni – közölte Heinrich Schier, a German Desk vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.